TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Dominikánská republika: Pět tipů na dovolenou s dětmi

Dominikánská republika: Pět tipů na dovolenou s dětmi

domi

Blíží se čas letních prázdnin a vy ještě nevíte, kam letos na dovolenou? Pouvažujte o exotické Punta Caně v Dominikánské republice. Zdejší hotelové resorty jsou celosvětově proslulé vysokou kvalitou a špičkovou úrovní služeb. Vaše děti zabaví profesionální animátoři a vy tak budete mít čas i sami pro sebe. Na výlet se vydejte třeba za piráty na ostrov Saona, nebo za delfíny na Dolphin Island.

V červenci a srpnu panují v Dominikánské republice stabilní teploty okolo 32 stupňů a tropické klima doprovází vysoká vlhkost vzduchu. Dominikánská republika je pro turisty bezpečnou destinací, kde navíc není vyžadováno žádné povinné očkování.

Let z Evropy trvá zhruba 10 hodin a ke vstupu do země budete potřebovat pouze pas a turistickou kartu v hodnotě 10 USD. Cestujete-li s cestovní kanceláří, tuto kartu vám zařídí. Pokud se chystáte na vlastní pěst, kartu můžete zakoupit online, nebo po příletu na letišti.

1. Nejkrásnější pláže světa

V Punta Caně na východním pobřeží ostrova si přijdou na své všichni členové rodiny od nejmenších až po ty nejstarší. Odpočívat zde můžete ve stínu kokosových palem na padesáti kilometrech pobřeží s bílými písečnými plážemi. Jednou z nejvyhlášenějších pláží je Bávaro, kterou už v roce 1970 zařadila organizace UNESCO mezi nejlepší na světě. Dalšími oblíbenými plážemi této oblasti je Uvero Alto, Cabeza de Toro, El Cortecito, Juanillo a Macao, na které najdete mnoho surfařských škol pro začátečníky.

2. Kurzy vaření i lekce španělštiny

Punta Cana oplývá velkým množstvím hotelů mezinárodních řetězců tří, čtyř i pěti hvězdičkové kategorie. Animátorské týmy připravují pro děti, teenagery a dospělé na každý den bohatý program zábavních aktivit od kurzů tance a vaření přes hodiny kreslení, lekce španělštiny až po sportovní závody.

Rodiny s dětmi si v Punta Caně oblíbily např. hotel Memories Splash Punta Cana, který v roce 2016 na TripAdvisoru vybrali cestovatelé za „Nejlepší hotel pro rodinnou dovolenou“. Populární jsou také resorty Barceló Bávaro Palace Deluxe, Sirenis, nebo nedávno otevřený Bahia Principe Fantasia.

3. Adrenalin a setkání s delfíny

Pokud vás omrzí lenošení v resortu, vyrazte na výlet do adrenalinového parku Cumayasa Sky Adventure. Na zdejší kosmické kyvadlo si troufnou jen ti nejodvážnější. Simulátor letu, bungee trampolíny a setkání s dinosaury zažijete v parku Bavaro Adventure. Ve vodním parku Downtown Punta Cana budou pak nepochybně hlavně vaše děti nadšené z nafukovacích atrakcí.

V tematickém parku Manatí chovají na 150 druhů zvířat od papoušků přes hady až po delfíny a lachtany. Nezapomenutelným zážitkem pro celou rodinu je plavání s delfíny, což je možné podniknout nejen v Manatí, ale i v parku Dolphin Island či Dolphin Explorer.

4. Hledání pirátského pokladu

Rájem na zemi bychom mohli nazvat ostrov Saona, který je součástí národního parku Del Este na jihovýchodním pobřeží ostrova. V oblasti roste 572 druhů rostlin, z nichž je 53 endemických a trvale zde hnízdí na 60 ptačích druhů. Z vodních živočichů můžete zahlédnout kapustňáky, mořské želvy i delfíny. Na ostrov Saona vás zaveze katamarán, či rychlý člun. Vaše děti ale jistě nejvíce ocení plavbu na pirátské lodi, kdy se samy stanou členy výpravy za hledáním ztraceného pokladu, který je na ostrově ukrytý.

5. Město kultury

Hlavní město Santo Domingo je od roku 1990 na Seznamu památek světového kulturního dědictví UNESCO. Na náměstí Plaza de la Cultura leží Přírodovědné muzeum s observatoří, která se jednou za měsíc otevírá veřejnosti. Zábavný výlet do historie nabízí vláček Chu Chu Colonial a ti nejmenší budou nadšeni z Muzea trampolín, kde se zároveň přiučí něco o fyzice a astronomii. V jižní části města se nachází jeskynní komplex Tři oči (Los Tres ojos), který kdysi obývali indiáni kmene Taíno a jejichž přítomnost dokládají početné nástěnné malby.

Nepřeháníme, když řekneme, že Dominikánská republika může nabídnout všechno a stává se tak ideální volbou pro báječně strávenou rodinnou dovolenou.

be