TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět České aerolinie mění koncepci létání do Baku

České aerolinie mění koncepci létání do Baku

baku azerbaijan 05V prosinci České aerolinie zahájí vlastní operování do Baku, metropole Ázerbájdžánu. Mění tak stávající koncepci založenou pouze na code-share spolupráci se společností AZAL – Azerbaijan Airlines. První letoun do Baku České aerolinie vypraví v neděli 18. prosince.

V průběhu této zimní sezóny budou České aerolinie vypravovat pravidelné lety do Baku jednou týdně, každou neděli, s odletem z Prahy ve 21:10. Odlety z Baku jsou naplánované na pondělky, pět minut po páté hodině ranní.

V Praze budou letadla přistávat v 6:25. Stávající codeshare spolupráce s ázerbájdžánským národním dopravcem, společností AZAL, bude pokračovat i nadále, ale v nové podobě. Na jejímž základě bude od 18. prosince operovat každý z obou dopravců po jedné týdenní zpáteční frekvenci.

AZAL každý čtvrtek, České aerolinie v neděli resp. pondělí. Na oba lety dopravci navzájem nasadí své kódy podle principu codeshare spolupráce.

Od příští letní sezóny se obě společnosti rozhodly zdvojnásobit kapacitu i počet letů na lince do Baku. České aerolinie a AZAL – Azerbaijan Airlines tak budou od 25. března 2012 vypravovat do/z Baku po dvě zpáteční frekvence.

Autor:JH

baku-super142546