TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Rok 2013: výjimečný pro cestovní ruch Dominikánské republiky

isla saonaMinistr cestovního ruchu Dominikánské republiky Francisco Javier García zhodnotil rok 2013 jako mimořádně úspěšný. Statistiky příjezdového cestovního ruchu se pohybovaly v kladných číslech a díky rozsáhlým investicím z veřejné i soukromé sféry bylo možné realizovat celou řadu nových projektů, uvedl García při slavnostní inauguraci hotelového komplexu Westin Punta Cana, které se zúčastnil také prezident Danilo Medina.

TOP 5 golfových destinací pro zimní sezónu

Pro ty, kdo přes zimu nechtějí zůstat bez svého oblíbeného sportu, jsme vytipovali TOP 5 golfových destinací pro nastávající zimní sezónu. Ať už se chystáte na golf s přáteli, manželkou či celou rodinou, tyto tipy vám pomohou s výběrem nejen vhodné destinace, ale i greenu.

Svět je bez ropy – USA vydrží měsíc, Česko čtvrt roku!

I když lidstvo průmyslově těží ropu pouhých 150 let, je na ní dnešní svět zcela závislý. Co by se stalo, kdyby tato strategická surovina během chvíle přestala být k dispozici? Krize, kterou mnozí v budoucnu předpokládají, by se stala okamžitou a velmi děsivou realitou.

Novinky z Tuniska: Sousse

tabarka-211Předseda Regionální federace hotelů v Sousse vyzval místní krajské úřady, aby představili své plány na údržbu turistických oblastí, dále na jejich ochranu i jejich návštěvníků, jak turistů z ciziny tak i z Tuniska.

Koloniální jádro Santo Dominga mění svoji tvář

santo domingo 1Dominikánský prezident Danilo Medina zahájil projekt renovace koloniální čtvrti Santo Dominga. Historické jádro hlavního města projde v následujících pěti letech modernizací, vznikne zde pěší zóna a tradiční „plážovou” nabídku jižního pobřeží doplní kultura.

Aktualita: Úmrtí dvou českých turistek v Hurghadě nesouvisí se současnou politickou situací v Egyptě

Podle předběžných informací k úmrtí dvou českých turistek nedošlo v důsledku současné politické situace v Egyptě. Zatím není znám jediný případ, kdy by český turista zemřel v Egyptě v souvislosti se zhoršenou politickou situací. Případ úmrtí dvou turistek vyšetřuje místní policie, zástupci Velvyslanectví ČR v Káhiře a cestovní kanceláře Blue Style spolupracují.

Aktuální Černá listina (Black list) nebezpečných leteckých společností

Černá listina leteckých přepravců obsahuje letecké společnosti, které nesplňují bezpečnostní standarty zemí EU a hrozí u nich zvýšené nebezpečí havárie. Z bezpečnostních důvodů se tak na ně vztahuje zákaz provozování letecké dopravy nebo provozní omezení v Evropské unii, avšak kdekoliv jinde ve světě se s nimi mohou cestující setkat.

Zájem o dovolenou v Egyptě letos narostl o 39 %, Češi volí pobyty v Marsa Alam s luxusními službami

Poptávka po exotických dovolených v Egyptě v zimní sezóně letos meziročně vzrostla o 39 %. Vyplývá to ze statistik cestovní agentury Invia.cz, která srovnala prodej dovolených do egyptských letovisek za leden a únor v letech 2013 a 2012. Češi za dovolenou v Egyptě v letošním roce utrácejí v průměru 14 130 Kč na osobu, což je o 1 050 Kč více než loni. Turisté nejčastěji volí zájezdy na 10 dnů do turistické oblasti Marsa Alam, preferují pobyty all inclusive v čtyř hvězdičkových hotelích.

Festival růží v Agrosu

cyprus-resortNa Kypru oslavili Velikonoce a je na čase podívat se na další programy a akce. Nejznámější květnovou slavností je Festival růží v Agrosu. Damascénská růže se zde pěstuje od konce devatenáctého století, ale výroba produktů z růží jako je růžová voda či olej začala až po první světové válce. Květen zaplavuje celou oblast omamnou vůní a pro hosty Festivalu je připravena řada aktivit.

Strana 31 z 35