TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Zázraky přírody: To jsou Galapágy

01 nwave galapagos stillPříroda na Galapágách je tak unikátní, že 80% zdejších suchozemských druhů pochází přímo odsud. Ostrovy a jejich pobřežní vody jsou domovech asi 9 tisíc druhů, což je mnoho, když vezmeme v úvahu, že jejich rozloha zhruba odpovídá velikosti Jihočeského kraje.

Thajsko: Převzetí moci armádou

2.aa pga catalunya resort - stadium course - hole 11Ministerstvo zahraničních věcí ČR v souvislosti s převzetím moci armádou a vyhlášením zákazu vycházení od 22:00 do 5:00 hod. naléhavě nabádá všechny cestující do Thajska, aby zákaz vycházení, stejně jako i případná další omezení, důsledně dodržovali. MZV nadále důrazně varuje před jakoukoliv účastí na všech typech masových shromáždění nebo demonstracích.

Thajsko: Vnitropolitický vývoj, demonstrace

nirwana bali indonesia 2Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje na možné konání dalších masových demonstrací v Bangkoku i jiných částech země. MZV důrazně varuje před účastí na těchto demonstracích, protestních shromážděních nebo průvodech. MZV rovněž doporučuje dbát zvýšené obezřetnosti a informovanosti během pobytu v Thajsku, zejména pak v hlavním městě Bangkoku.

Tajuplná Aljaška, okružní plavba

tajuplna aljaska foto diamondtravelPřemýšlíte o netradiční dovolené pro celou rodinu? Vyzkoušejte okružní plavbu lodí, která přinese zcela nové zážitky. Máme pro vás pět pádných důvodů, proč se vydat na stále populárnější okružní plavbu po moři.

Egypt: Letní turistická sezona zahájena

egyPrůměrná teplota moře 24°Celsia, přes den teploty okolo 30°Celsia. Nejen počasí, ale i egyptští hoteliéři a pracovníci v cestovním ruchu, jsou připraveni na české turisty mířící do této arabské země. Ta se pyšní několika ojedinělými monumentálními památkami, skvělými podmínkami pro vodní aktivity a perfektním servisem pro cestovatele všeho druhu.

Dominikánské Švýcarsko: to jsou nejnižší teploty, nejvyšší hora a největší vodopád v Karibiku

vodopd aguas blancasBílé pláže, průzračné moře a kokosové palmy jsou tradičním symbolem Dominikánské republiky. Málokdo však ví, že i v této tropické zemi mohou teploty klesat k nule, že se zde nachází nejvyšší vrchol Karibiku – třítisícová hora Pico Duarte a také jeden z nejvyšších karibských vodopádů.

Světové dědictví UNESCO

o-tunisku-11Tuniský národní úřad se jako jeden z hlavních partnerů letos účastní úspěšného dlouhodobého projektu Světové dědictví UNESCO ve spolupráci s organizátorem Media IN.

Trendy pro léto 2014: cestovat se bude za dobrým jídlem a za oblíbenými filmovými i knižními postavami

vinicePryč jsou již časy, kdy byla dovolená synonymem pro nicnedělání. Dnes lidé chtějí kromě polehávání u moře a obdivování památek zažít i nějaké dobrodružství a přejí si do hloubky poznat zemi, kterou navštíví, ať už prostřednictvím tamní kultury, gastronomie nebo pozorováním běžného života. Chcete-li i vy letos prožít neopakovatelnou dovolenou, inspirujte se trendy pro léto 2014.

Celkem se nyní v Egyptě nachází okolo 1700 českých turistů, převážně v letoviscích Marsa Alam a Hurghada.

prima life makadi foto zdroj newtravelczV návaznosti na nedělní incident, při němž u Taby na Sinajském poloostrově zemřeli 4 lidé, a dnešní zprávu agentury Reuters o údajné výzvě islamistické skupiny k opuštění Egypta turisty do 20. února, informujeme, že podle sdělení MZV ČR se zpráva prověřuje, zatím žádná z ambasád EU nemá informace o její pravdivosti.

Strana 30 z 35