Svět

Svět

Nádvoří před Velkou sfingou v Egyptě bude vůbec poprvé otevřeno veřejnosti

f7nxqmfy313nozjmb n zaemqci-cgz3s5h4ldj1aw9y44z a7wijsvetsbx6tks0vzlodwPo třech letech restaurování bylo na slavnostním ceremoniálu, jehož se účastnil premiér Egypta Ibrahim Mahlab a Ministr starožitností Mamdouh El-Damaty, otevřeno nádvoří před Velkou sfingou a Rachefovou pyramidou.

Samanské zátoky v „Klubu nejkrásnějších zálivů světa"

0eiielde-my0mshste8ln4fia1lcjz-38uovwwdsvmxfc0qdne3aao3a94p5ziownngpoqiSamanský záliv na severovýchodě Dominikánské republiky je jedinečným místem v Karibském moři, kde je možné pozorovat velryby hrbaté, které sem každoročně připlouvají na námluvy a porodit svá mláďata. Zátoky Bahía de Samaná a Rincón byly jako první v Karibiku zařazeny do „Klubu nejkrásnějších zálivů světa".

Cestování podle seriálu Hra o trůny: Po stopách štábu v Irsku, Chorvatsku či v Maroku

shutterstock 143116639Hra o trůny je velkým fenoménem jak pro čtenáře, tak pro milovníky seriálových adaptací. Jednou z největších devíz, která přitahuje diváky po celém světě, jsou jedinečné kulisy a přírodní scenérie, které podtrhují unikátnost příběhu. Říše Západozemí je rozmanitá a nabízí vše od drsné ledové plochy za Zdí, přes nástrah plný Sever, mírné Řekotočí až po exotické Královo Přístaviště.

Golf v ráji

1. golf nazionale romeDominikánská republika má díky svým zeměpisným podmínkám významný potenciál pro rozvoj golfového turismu. Ministerstvo cestovního ruchu (MITUR) zadalo Mezinárodní asociaci golfových cestovních kanceláří (IAGTO) realizaci výzkumu zaměřeného na golfový cestovní ruch. Cílem bylo analyzovat dopad golfové turistiky na destinaci a současně naplánovat marketingové aktivity na rok 2015 – 2016.

Poznejte Austrálii a Nový Zéland! Leťte pohodlně a zabalte si jen to nejdůležitější!

nz south islandAustrálie a Nový Zéland jsou sice z Prahy opravdu velmi daleko, ale i přesto se vyplatí se tam vypravit. Najdete tam totiž jedny z nejkrásnějších a nejzajímavějších míst na zemi, od vyspělých moderních měst až po unikátní přírodu a endemitické druhy rostlin a živočichů.

Co navštívit v Egyptě: Místa, která vás uchvátí na první pohled

lecvnqxxxgnto4sckoukqnrfnn9tdw25k9tc-dwqwtkx5yv2ww1x8j4n4beqmeyjhyx4l eÚdolí velryb:

Asi 150 kilometrů od Káhiry v Západní poušti se nachází oblast Fayoum, kde najdete jednu z nejzachovalejších paleontologických lokalit na světě – Údolí velryb. Vlastně je to další důkaz toho, proč se Egyptu přezdívá – starověký. Po právu je místo zařazeno na seznamu unikátních míst organizace UNESCO.

African Safari Company Guests Explore Gardens

mateyaInnovative travel companies such as African Safari Company recognize and respond to the fact that today’s well-versed traveler often seeks deeper cultural and historical immersion along with the traditional game sightings while on safari.

 

Nová přísnější pravidla pro děti cestující do JAR přinesou komplikace až 13 tis. individuálních turistů

551515V souvislosti s rostoucím problémem globálního obchodování s dětmi jihoafrická vláda zavedla nová pravidla v oblasti přistěhovalectví a cestování rodin s dětmi ve věku do 18 let.

Jak cestují bohatí a kam se letos podívat

image005Dobře zajištění Češi si na dovolené stále častěji dopřávají komfort na vysoké úrovni. Dokazuje to fakt, že trh luxusního cestování u nás meziročně roste o desítky procent. Průměrná cena luxusní dovolené je v současnosti 345 000 korun a její průměrná délka činí 9 dní.

Strana 29 z 35