TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Emirates zahájí denní linku na Bali

85brvqm6zkukflydco7lvm4vzqw9u1gtsyn7rtwdmle4fs00gv-rzlop2vdhvasiSpolečnost Emirates, globální spojovatel lidí a míst, dnes oznámila zavedení denní linky na ostrov Bali v Indonésii. Linka bude spuštěna od 3. června 2015.

LOT bude létat do Prahy na noc

boeing 787 dreamliner pll lotUž od začátku dubna budou mít klienti LOTu ještě více možností cestovat. Polský dopravce zavádí časně ranní let z Prahy do Varšavy a pozdně večerní zpáteční let. Nová frekvence bude obsluhována třikrát týdně. Pro ranní odlet bude letadlo LOT-u v uvedené dny zůstávat na pražském letišti přes noc.

Rok po zrušení víz do Emirátů: Dvakrát více návštěvníků a pokles cen o 15 procent

3w0kiiyoflehvsmeixcqxuk4pcemwxniu7xbyniyk7uw7vnm1ajfcmg0wn7twmqSpojené arabské emiráty jsou hitem letošní exotické dovolené. Češi do této destinace už téměř rok nepotřebují víza, cestují sem více než v předchozích letech a využívají nižších cen. Vyplývá to z prodejních statistik cestovní kanceláře FISCHER, která je na českém trhu lídrem pro dovolenou v Emirátech.

Maroko láká na nové rezorty, ale i na venkovskou turistiku

clipboard01V den zahájení 24. ročníku veletrhu Holiday Wold se v Praze uskutečnila slavnostní večeře Marockého národního turistického úřadu. Akce se zúčastnila J.E. paní velvyslankyně Marockého království v ČR Otmani Souriya a Khalid Mimi, ředitel Marocké národní turistické centrály pro Polsko, Česko a Východní trhy.

Tuniská žena – "výjimka v arabském světě“

selma elloumi rekikTunisko jde znovu příkladem nejen arabskému světu. Dvě ženy nyní stojí ve vedení tuniského cestovního ruchu - nová ministryně cestovního ruchu pí Selma Elloumi Rekik et pí Wahida Jaiet, generální ředitelka Tuniského národního úřadu pro cestovní ruch.

Koncert Isle of MTV letos opět na Maltě

st pauls bayI pro tento rok byla prodloužena spolupráce s hudební stanicí MTV v produkci koncertu "Isle of MTV Malta Special". Koncert se bude opět konat ve Florianě, na historickém náměstí Il-Fosos v úterý 7. 7. 2015.

Kam za golfem v zimě? Do Dominikánské republiky

w7ov5-sygm evmeh4bscip4jcgu7gukkljdgopg23r1tnwyntmvs-stb7l0wz rpdfmgdxsZájem o golfovou turistiku v posledních letech stoupá. S příchodem chladných měsíců začíná stále více golfových hráčů uvažovat, kam se vydat za teplem. Zimu si mohou zpříjemnit např. v Dominikánské republice, kde jsou pro golf ideální podmínky – slunečné počasí a příjemné teploty po celý rok, kvalitní resorty all-inclusive a především špičková golfová hřiště.

Nejkrásnější lokace pro cestování

4g3jywdwieadxalmsy3blie-ccfcNevíte, kam vyrazit a užít si i v zimě trochu tepla a přímořského vzduchu? Máme pro vás několik tipů.

Stále více Čechů tráví Vánoce v jihovýchodní Asii

3jhtgt-7cd3u3nmg6uÚtěk mimo vánoční shon, sluneční paprsky namísto zimního marastu, lákavá gastronomie nebo zkrátka chuť poznávat exotické krajiny – to vše může být hnacím motorem stále vyššího počtu Čechů, kteří tuzemské vánoční stromky mění za přírodní scenérie destinací jihovýchodní Asie. Na vzrůstající zájem o tyto země reaguje uvedením rozšířené řady publikací z edice Lonely Planet nakladatelství Svojtka & Co., držitel licence těchto světoznámých průvodců pro Českou republiku.

Strana 28 z 35