TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Co rozhodně neminout v roce 2016: Pohádkový svět v Číně i arabský Louvre

0qx-h5rbkwqts5flbku-lqa3yrkm8tzfghwS novým rokem přichází mnoho příležitostí, proč vyrazit do světa. Kromě osvědčených míst totiž letošní rok přeje i množství nových atrakcí a zajímavých událostí. Rodiny s dětmi a fanoušky kreslených pohádek potěší nový Disney resort v Číně.

Festival KOLEM SVĚTA

festiZemě všech kontinentů, padesát komentovaných projekcí, fotografie z nedostupných míst světa, cestovatelská setkání, zahraniční hosté. To vše i mnohem víc přináší největší cestovatelský svátek v České republice – festival Kolem světa. O víkendu 28. – 29. listopadu 2015 přivítá NÁRODNÍ DŮM NA SMÍCHOVĚ tisíce návštěvníků, kterým festival vedle přednášek nabídne i exotická jídla, jedinečná vystoupení zahraničních umělců, pozve je na setkání se zajímavými osobnostmi, na interaktivní workshopy tradičních řemesel JV Asie nebo Afriky a nabídne možnost zakoupení tradičních výrobků z Mexika, Peru, Indonésie či Nepálu.

Londýn: Trhy s designovými a vintage kousky

3. post-awards-fireworksVintage a retro, to jsou názvy, které hýbou módním světem. Poradíme vám, kam se za nimi v Evropě vydat – máme pro vás seznam obchodů ukrývajících luxusní zboží od světových návrhářů, a to za ceny, které nezruinují vaši peněženku. 

Průvodce suvenýry z celého světa pro nadšené cestovatele

gfzykxnti3wjqusafa7ancqlfthb4weqazpep3fpl-g4c6k8evc26fchgglceyavwz8yiuc 1Nejlepším suvenýrem z cest jsou vaše vzpomínky, ale zůstává otázka: co přivézt vaší rodině a přátelům, kteří s vámi dobrodružství nezažili? Navíc je pěkné přivézt si s sebou kromě fotografií také něco hmatatelného, jako vzpomínku na dané místo. Jaký suvenýr je z dané země nejzajímavější a nejautentičtější?

Maďarsko: Provoz hraničních přechodů se Srbskem

dvy3iqc8kshguqakr-r3rdmu0ub-mdtklybmm9bmmv4aajbm4uns2enwxzjpylgkam7dsnqMZV ČR upozorňuje české občany, že dle informace maďarské policie byl dne 20.9.2015 v 10.30 hodin obnoven provoz pro osobní a nákladní dopravu na dálničním hraničním přechodu Röszke-Horgos do Srbska v obou směrech.

Blíží se prodloužený víkend. V hledáčku jsou hlavně eurovíkendy

1sifuyee1y7fud0xxuboxbl9vvmqirylxkniop4ivwgfcpmcovpb43ivqjgeo069ocdasa8Ta největší vedra již opadla a současné příjemné podzimní počasí vábí k výletům do oblíbených evropských metropolí. Do karet Čechům navíc ještě hraje prodloužený víkend na konci září. Státní svátek 28. 9. tento rok totiž připadá na pondělí. Cestovní agentura eTravel přináší několik tipů, kam vyrazit.

Cestování za zážitky: chutě a vůně Dominikánské republiky

ob9sqjnd36tfs2zlkwe9zx-k68pa7uqzphjtkjuhftxe7iorr00w94vyjyirzbsurhcnonoV Dominikánské republice, nejoblíbenější destinaci Karibiku, si užijete nejen pohádkové písečné pláže, bohatou přírodu, kulturu a sportovní aktivity, ale také tu na vás čekají skvělé gurmánské zážitky.

Jednou za život: Poznejte Galapágy, poslední ztracený ráj

07 nwave_galapagos_stillOstrovy v Tichém oceánu jsou krajinou svěže zelených kopců, tyrkysových zátok a tropických pláží. A místem, kde se setkáte s divokými zvířaty jako nikde jinde. Podívaná v Tichém oceánu inspirovala Charlese Darwina k průkopnické teorii přirozeného výběru. Dnes patří tento pozoruhodný kus světa mezi nejexkluzivnější destinace, kde je stále možné dotknout se pradávné historie.

Oslavy měsíce v Číně či sběr vína v Itálii aneb pět tipů na nezapomenutelnou podzimní dovolenou

xr1ok5rd3gnjwv14feaexzq5s4iltnosy vh9z_6qzgTi, kdo nejsou fanoušky horkých dní a svou dovolenou si raději užívají v mírných teplotách, často odkládají svůj pobyt až na září či říjen. Plánovat podzimní dovolenou je však třeba už nyní. Máme pro vás tip: můžete se třeba procházet v teplém podzimním slunci se sklenicí vína v ruce. Při cestování mimo hlavní sezónu se navíc vyhnete frontám turistů, přemrštěným cenám a tropickým vedrům. Kam se tedy tento podzim konečně vydat? Přečtěte si naše tipy na nejlepší podzimní destinace.

Strana 25 z 35