TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Dovolená na míru nestojí statisíce

01 nwave_galapagos_stillPlánujete dovolenou a trávíte hodiny vyhledáváním a zjišťováním informací? Nemáte se s kým poradit? Vyhoďte katalogy, stále stejné programy zájezdů a cestujte autentičtěji. Originální dovolenou si nechte vytvořit zkušenými cestovateli podle vašich představ na míru. A levněji než v cestovní kanceláři a s většími zážitky!

V Dominikánské republice vznikne nové dovolenkové letovisko

hk3K populárním plážovým oblastem Dominikánské republiky, kterými jsou Punta Cana, Bayahibe, Boca Chica, Juan Dolio, Puerto Plata a Samaná, brzy nově přibude Miches na severovýchodním pobřeží ostrova. Dominikánský prezident Danilo Medina zde slavnostně otevřel novou dálnici mezi městy Miches – Sabana de la Mar a luxusní hotelový řetězec Four Seasons tak nyní může začít s výstavbou prvního hotelu v tomto regionu.

Jaká bude letošní typická dovolená českého turisty?

0image004... autem na týdenní pobyt u moře a do hotelu s polopenzí. Přinášíme výsledky dubnového dotazníkového šetření AČCKA a agentury NMS Market Research.

Mexiko: Doporučení pro cesty

537922 10200756103251424_1512181725_nVzhledem ke skutečnosti, že neustává činnost kriminálních skupin – zejména drogových kartelů – ve státech na severu Mexika (hlavně Chihuahua, Coahuila, Durango, Sinaloa, Sonora a Tamaulipas), doporučujeme cestovatelům, aby se těmto státům buď vyhnuli úplně, nebo se zde pohybovali s maximální obezřetností.

Mongolsko zasáhl extrémní mráz zvaný dzud

gantsog20lhagvasuren20s20rodinou foto20vtŠestnáct z jednadvaceti mongolských provincií zasáhl extrémní mráz zvaný dzud. Při letošním dzudu se teploty přes den pohybovaly okolo mínus 25 °C a v noci klesaly až na mínus 40 °C. Velké množství sněhu a silné vrstvy ledu pokryly většinu pastvin. Kvůli těmto extrémním podmínkám již zemřelo více než 200 000 kusů hospodářských zvířat. Stáda jsou přitom pro mongolské pastevce často jediným zdrojem obživy.

Zaostřeno na Dominikánskou republiku: 400 km nejkrásnějších pláží a 21 Modrých vlajek

costa doradaPrůzračné vody všech odstínů modré a stovky kilometrů písečného pobřeží, nad kterým se sklánějí vzrostlé kokosové palmy. Pláže Dominikánské republiky jsou rájem pro milovníky odpočinku pod karibskými paprsky i pro dobrodruhy hledající adrenalinové vzrušení. Výjimečnost tamějších pláží navíc jednoznačně potvrzuje celkem dvacet jedna „Modrých vlajek".

Turisté cestující do Kanady potřebují elektronické cestovní povolení eTA

chiapas slide3 cx groupat yachilanInformujeme o nových vstupních podmínkách občanů ČR cestujících do Kanady, účinných od dnešního dne. Od 15. března 2016 potřebují bezvízoví turisté cestující letecky do Kanady (včetně tranzitu přes Kanadu) elektronické cestovní povolení (eTA). Osvobozeni od registrace eTA jsou pouze občané USA a cestující s platným vízem.

Poznejte svět očima slavných malířů aneb 5 tipů na netradiční jarní cesty

invia-acapulcoBlížící se jaro přímo volá po načerpání sil a slunečních paprsků po dlouhé zimě. Ideální jsou procházky rozkvetlou Paříží či prosluněnou Barcelonou. Pokud už vás nebaví běžné památky, podívejte se do míst, kde kdysi čerpali inspiraci největší umělci dějin. Vydejte se letos na jaře po stopách slavných malířů. Nemusíte se ale zavírat do muzeí, raději si prohlédněte jejich rodná města či místa, kde vznikaly jejich nejslavnější obrazy.

Pro Čechy letící do Kanady platí od března nové podmínky pro vstup do země

wcacvjoms6dbz0iouu3he0sm35zlazsscsiybmkzsuer2-cdcu9bjleeu849eefa-bzt5myČeši, kteří se právě chystají do Kanady, musí splnit od 15. března 2016 nové podmínky pro vstup do země. Před odletem mají za povinnost vyřídit si elektronickou registraci eTA (Electronic Travel Authorization). Novinkou jsou také dvě přímé linky z Prahy do Toronta a Montrealu, které budou zajišťovat od května hned dva dopravci - Air Canada rouge a Air Transat.

Strana 23 z 35