Styl Styl Nejlepší dovolená? Jedině se čtyřnohým parťákem

Nejlepší dovolená? Jedině se čtyřnohým parťákem

0image002

Rok, co rok se média snaží připomínat, že delší pobyt v autě může mít pro psa v létě fatální následky. Přesto občas majitelé psů riskují jejich životy. Pokud opravdu potřebujete nechat psa v zaparkovaném autě, vždy dohlédněte na to, aby měl přístup k misce s vodou a auto bylo zaparkované ve stínu, s otevřenými okýnky.

Auto opouštějte jen na nezbytně dlouhou dobu. Pokud má váš pes sklony k přehřívání, přibalte na cesty ještě chladicí vestu.

Kočky se přehřívají mnohem rychleji než lidé

Kočky se ochlazují pomocí zrychleného dýchání. Přitom dochází k odpařování vody na sliznici jazyka a ústní dutiny. Kvůli tomu jsou na přehřátí náchylnější mnohem více než lidé. Kočce je tak nutné zajistit chladné prostředí. Pokud se nám to nepodaří, první pomocí je ochlazení. Nedoporučuje se kočku polévat vodou, svůj úkol splní otření vlhkým ručníkem.

Protáhněte si tlapky – všichni!

Velmi důležité je při cestování pravidelné protažení – a to jak řidiče, tak i psího pasažéra. Pes se potřebuje občas proběhnout. Pokud není zvyklý na cizí prostředí nebo se nenacházíte na vhodném místě, nepouštějte ho ven bez vodítka. Stejně jako psům, ani kočkám se nechce trávit celý den v boxu. Vždy ale musíte mít na zřeteli skutečnost, že kočka je velmi plachá a v cizím prostředí by mohla mít tendenci utéct. Pokud máte kšíry a vodítko pro kočku, vezměte ji ven, jedině pokud bude bezpečně upnutá. Pokud vodítko nemáte, nechte ji protáhnout alespoň v autě. Zajistěte, že auto nikdo neotevře, aby se nestalo, že vám mazlíček uteče.