TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Jaké nejkurióznější teambuildingové akce firmy poptávají?

Jaké nejkurióznější teambuildingové akce firmy poptávají?

ernobyl

Podzim je za dveřmi a s ním přichází v mnoha firmách období teambuildingových akcí. Co je cílem času stráveného s kolegy mimo pracovní prostředí? Kromě posílení vztahů v kolektivu a poznání spolupracovníků v nestandardních situacích, účastníci mohou navštívit místa, kam by o běžné dovolené nezavítali. Jedinečným příkladem je teambuilding v Černobylu.

„V současné době je největší poptávka po teambuildingových akcích na míru. Firma tak může svým zaměstnancům vymyslet naprosto jedinečný pobyt v atraktivních tuzemských i zahraničích destinacích a okořenit jej zážitkovým programem či adrenalinovými sporty,“ říká Pavla Pulchart, Business Development Managera. Přibývá firem, které chtějí v rámci HR politiky zaměstnancům dopřát nezapomenutelný zážitek. Právě tyto benefity efektivně podporují týmového ducha a zároveň mají velkou váhu na snižování míry fluktuace.

Temná turistika na Ukrajině

„Za pomoci našich ukrajinských partnerů jsme připravili teambuildingový program včetně celodenního výletu do Černobylu. Na pracovníky tak čeká opravdu originální zážitek, při kterém dojde i k posílení vzájemné důvěry a schopnosti jednat pod tlakem,“ vysvětluje Pulchart. Návštěvníci na vlastní oči spatří město duchů, v němž jeho obyvatelé ve velkém spěchu opustili svá obydlí, nemocnice, školy, hotely a nechali vše po dlouhé dekády napospas přírodě. Dnes je Černobyl naprosto bezpečnou turistickou destinací, kterou americký magazín Forbes v roce 2009 označil ve svém žebříčku míst, které stojí za to vidět.

Zimní (adrenalinové) radovánky

Po dlouhém a teplém létě se většina z nás těší na trochu té pořádné zimy. A nemusí to být jen o lyžování. Nabídka aktivit je i v tomto případě velmi pestrá. Pro odvážlivce jsou přichystané lavinové kurzy, jízda se psím spřežením, stavění iglú nebo nefalšovaná koulovačka. Oblíbenými aktivitami jsou chůze na sněžnicích nebo stavění soch z ledu.

Olympiáda nanečisto

Fenoménem teambuildingových akcí se v posledních letech stal biatlon. Ano, čtete dobře. Tento zimní sport kombinující běh na lyžích a střelbu z malorážné pušky je skvělým pomocníkem při utužování dovedností jednotlivce a zároveň podporuje soutěživost týmu.

Dalším zajímavým tipem je curling, ve kterém se hráči snaží dopravit po ledu své kameny co nejpřesněji do vyznačeného prostoru. V této disciplíně nejde pouze o sportovní výkon, ale zejména o strategii a plánování. Po olympijské disciplíně se bude zdát každá pracovní výzva jako hračka.