TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Chcete se letos naučit anglicky? Čeští studenti doporučují studium v zahraničí

Chcete se letos naučit anglicky? Čeští studenti doporučují studium v zahraničí

12aaa

Dnešní generace mladých lidí se bez jazykové výbavy neobejde. Kromě výuky ve škole a doučování pomáhají studentům zlepšit cizí jazyk i studijní pobyty v zahraničí. Ty reagují na poptávku zájemců a také na pracovní trh. Pokud toužíte zlepšit si cizí jazyk nebo máte doma studenta, kterému byste chtěli usnadnit cestu za vysněným povoláním, zpozorněte. Připravili jsme pro vás nejefektivnější formy studia cizích jazyků, které si nachází oblibu u čím dál více Čechů.

„Trendy jazykových kurzů budou letos podobné jako v roce předchozím. Nicméně zaznamenáváme zvyšující se zájem o dlouhodobější studijní pobyty v zahraničí. V praxi to znamená, že nás oslovují rodiče studentů, kteří by rádi strávili pololetí nebo rok na zahraniční střední škole v USA nebo na Novém Zélandu. Zájem roste rovněž o diplomové pobyty v Kanadě,“ říká Kristýna Linhartová, manažerka portálu o studiu.

Studium zahraniční střední školy

Strávit delší dobu v zahraničí je pro studenty středních škol nejefektivnější způsob, jak se naučit cizí jazyk. Velká část zájemců se rozhodne odletět např. do USA na celý školní rok. Nejenže se zde za tuto dobu naučí anglicky na úrovni rodilého mluvčího, ale díky této zkušenosti se i osamostatní. Po ukončení studia na zahraniční střední škole pak studenty čekají dorovnávací zkoušky v České republice, které jim umožní pokračovat ve studiu na škole, kam do té doby chodili.

Zájem roste ale i o střední školy v exotických destinacích, jako je Nový Zéland. „Nedávno jsem se vrátil z Nového Zélandu, kde jsem půl roku studoval střední školu. Byl to skvělý zážitek. Poznal jsem spoustu nových lidí z celého světa, strávil delší čas v super destinaci a naučil jsem se anglicky, což se mi rozhodně hodí do dalšího studia,“ říká 17 letý Josef, student střední školy.

Pracovní pobyty v Kanadě

Pracovní pobyty v zahraniční jsou jedinečnou příležitostí ke zdokonalení znalosti cizího jazyka a k načerpání nedocenitelných praktických zkušeností ve vybraném oboru. V poslední době roste zájem o studium v Kanadě, které lze zkombinovat s pracovní zkušeností.

„Studium je sestavené tak, že první půlku student absolvuje teoretickou část, kdy získává zkušenosti od profesionálů v daném oboru, vytváří různé projekty a připravuje se na praktickou část. Tou je pak práce na plný úvazek v kanadské firmě. Po absolvování obou částí programu získá klient kanadský diplom, který může samozřejmě uplatnit i na našem pracovním trhu,“ uvádí Linhartová.

Největšími výhodami těchto programů jsou zlepšení obchodní a komunikační angličtiny, získání praxe ve vybraném oboru a diplom ze zahraničí, což je velká výhoda při hledání nového zaměstnání.