TRAVELNEWS.CZ

Styl Styl Čechy lákají pracovní pobyty v zahraničí. Oblíbenou destinací je Kanada

Čechy lákají pracovní pobyty v zahraničí. Oblíbenou destinací je Kanada

ucimtbdhiweltcup tahnee.seagrave_01_by_stefanvoitl

Mezi mladými Čechy roste zájem o zahraniční programy, ve kterých mají možnost spojit studium s prací. Takové pobyty bývají jedinečnou příležitostí ke zdokonalení znalostí cizího jazyka a k načerpání nedocenitelných praktických zkušeností ve vybraném oboru. Pro koho je tento typ pobytu vhodný a do jaké země je nejlepší se vydat?

„V poslední době roste zájem o jazykové kurzy spojené s prací v Kanadě. Jako největší výhody tohoto programu vidím, že si studenti zlepší obchodní angličtinu a komunikační schopnosti, získají praxi v daném oboru v zahraničí a na konci získají kanadský diplom, což je v dnešní době velký přínos,“ říká Kristýna Linhartová, manažerka ze společnosti Study.cz.

Největší zájem o tyto programy mají absolventi středních škol, kteří se rozhodnout vycestovat do zahraničí, aby po škole nasbírali nové zkušenosti a zvýšili tak svou šanci na pracovním trhu. Možnosti pobytů jsou různé a liší se především svou délkou. Zájemci si obvykle vybírají pobyty trvající v rozmezí 40 až 92 týdnů. A co je během této doby čeká?

Během první poloviny programu student absolvuje teoretickou část, kde získává zkušenosti od profesionálů v daném oboru, vytváří různé projekty a připravuje se na praktickou část. Tou je pak práce na plný úvazek v kanadské firmě. „Po absolvování obou částí programu získá klient diplom, který může samozřejmě uplatnit i na našem pracovním trhu,“ doplňuje Linhartová.

Nastoupit do programu je možné několikrát během roku. Každý zájemce musí nejdříve projít vstupním pohovorem se zprostředkovatelskou agenturou a se zástupcem školy v Kanadě. Tento pohovor je důležitý především k prověření požadované úrovně anglického jazyka. V případě, že znalost jazyka není dostatečná, má žadatel možnost nejdříve absolvovat jazykový kurz.