TRAVELNEWS.CZ

Styl

Botanická zahrada Praha připravuje výstavu Orchideje šesti světadílů

0birnenkorb-mostviertel--dBotanická zahrada hl. m. Prahy opět připravuje oblíbenou výstavu orchidejí. Začíná už 4. března a tentokrát představí tyto jedinečné rostliny napříč celým světem. Orchideje najdeme s výjimkou Antarktidy na všech světadílech. Rostou dokonce i za severním polárním kruhem, ve vysokých horách nebo v bažinách. Lidé se s orchidejemi setkávají už od starověku, obdivují jejich krásu a umí je využít mnoha způsoby.

Průzkum: Češi letos mají v plánu více cestovat. Pojištění proti stornu ale chtějí ponechat

palmillaČechy už omrzelo být doma a nevydat se na dovolenou. Letos plánují procestovat jak Českou republiku, tak poznat i krásy více či méně vzdálené ciziny. V roce 2021 mnoho Čechů holdovalo spíše tuzemské dovolené, trend se ale obrací a letos se mnozí chystají i do zahraničí. Ukázal to nejnovější společný průzkum portálu Hotel.cz, který je součástí největší středoevropské ubytovací skupiny Szallas Group, a společnosti Nielsen IQ uskutečněný v České republice, Maďarsku, Polsku a Rumunsku.

Narozeniny Muzea fantastických iluzí

vstava pro vechny smysly 2018 6Nejslavnější český kouzelník Pavel Kožíšek slavil 2. narozeniny Muzea fantastických iluzí. Akci si nenechala ujít bývalá královna krásy Kateřina Stočesová s dcerou Annemarií a synem Christopherem. "Dětem přišlo strašně vtipné, když jsem Pavla Kožíška proměnila na trikové židli v trpaslíka nebo jsme všichni skončili jako ztroskotanci Titanicu. Pořídili jsme tady opravdu legrační fotky a videa.“

Cestovní pojištění: Co se děje z pohledu pojistného krytí při změně barvy destinace na mapě cestovatele od MZVČR

la20manga20clubS komplikacemi při plánování dovolené v zahraničí se denně setkává velká část z nás. Na vině nemusí být jen nárust nakažených, ale také šíření nové mutace delta. Barvy na mapě cestovatele, kterou vydalo a aktualizuje Ministerstvo zahraničních věcí ČR, se tedy ze dne na den neustále mění. Co se z pohledu pojistného krytí stane, když mám koupený zájezd a cílová destinace je těsně před či v době dovolené přeřazena na této mapě do zemí označených černou barvou?

Na Malostranském náměstí teklo mléko a strdí

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaTři Ceny Thálie, čtyři Jihočeské Thálie, čestná cena festivalu Opera a Výroční cena Opery plus. Uhádnete, o kom je řeč? O jedné z nejobsazovanějších českých sopranistek, Janě Šrejma Kačírkové, která v Profesním domě na Malostranském náměstí křtila své debutové album Když láska přilétá. Koncertem provázel moderátor a hlasatel Alexandr Hemala a kmotry alba se stali Barbora Kodetová, Pavel Šporcl, Jitka Zelenková a starosta Prahy 1, Ing. Petr Hejma, který převzal nad deskou záštitu.

Plzeň zve na Plzeňské hotelové noci

img 2322_panorama1zmKam v zimě vyrazit na víkend plný zážitků a kultury? Do Plzně! Západočeská metropole láká na tři víkendy, kdy bude o návštěvníky, kteří si zakoupí speciální pobytové balíčky, královsky postaráno. Užít si relax a pohodu a dobře pojíst a popít mohou i Plzeňští.

Houby a německá vína jsou pro české gurmány kombinací snů

griesserhof sedlk_nPodzim nám kromě chladnějšího počasí přináší pestrost do kuchyně a k tomu samozřejmě patří i houby, ať už žluté lišky, nebo hnědé hříbky. Sbírání hub, je v Česku jakýmsi národním sportem. Jejich rozlišování je pak uměním svého druhu, které se dodnes často předává z generace na generaci. Hledání hub je jedna věc, nicméně s nadcházejícím vrcholem sezóny se mnozí zajímají také o to, jak si plody svého úsilí nejlépe vychutnat. Naštěstí jsou houby nesmírně všestranné a patří také mezi nejlepší suroviny, které lze jednoduše snoubit s víny a dosáhnout tak mimořádného kulinářského zážitku.

Odhalte tajemství nejslavnějších špionů historie

ne-objeven tve pamtek gabriela koukalov zmek libochovice foto marketa novak nahledSvět tajemství a špionáže neláká pouze milovníky detektivek, ale lidi napříč všemi věkovými kategoriemi. Co vedlo špiony k tomu, žít dvojí život? Byly motivací peníze, moc či neschopnost začlenit se do běžného života? Má v sobě každý z nich zakořeněnou touhu ovládnout svět? Možná i na tyto otázky vám pomůže najít odpověď úspěšný seriál Spycraft, který od 20. října ve 21:00 uvidíte na TV Spektrum.

Signal Festival začíná. Devátý ročník festivalu chystá v Průmyslovém paláci největší projekci za svou historii

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelSignal Festival se vrací po dvou letech zpět. Devátý ročník festivalu digitální a kreativní kultury se uskuteční od 14. do 17. října 2021 v pražském Karlíně, Starém Městě a poprvé také v Holešovicích. Návštěvníky čeká 15 instalací v ulicích Prahy a 6 instalací v rozšířené realitě na trase Karlín. Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve čtvrtek 14. října v 19:00 hodin na Karlínském náměstí, kde rozsvítí kostel sv. Cyrila a Metoděje videomapping Wind od německého studia Weltraumgrafik. Oblíbený videomapping je stejně jako většina programu přístupný návštěvníkům zdarma.

Strana 9 z 57