TRAVELNEWS.CZ

Styl

Váš pes už míří na Psí den s Prahou 13. Přijďte taky!

stezkakorunamiZačal být váš pejsek neklidný? On už se od svých psích kamarádů z peSeMeSek na procházkách dozvěděl, že se brzo koná Psí den s Prahou 13! 21. května v Centrálním parku na Lužinách oslavujeme naše čtyřnohé přátele ve velkém stylu. Ať už máte pejska doma, nebo jste jen jejich fanda, na 6. ročníku nejoblíbenější psí akce v Praze se zaručeně pobavíte.

Již 91. sezonu zahájila Zoo Praha

vstava pro vechny smysly 2018 6Příchod luskounů nebo otevření nového Pavilonu goril – na tyto a další novinky se mohou návštěvníci těšit v nadcházející 91. sezoně, kterou dnes slavnostně zahájila pražská zoo. Stěžejním tématem akce byla také sbírka na pomoc zoologickým zahradám na Ukrajině a programy pro uprchlé ukrajinské rodiny.

Životní drama Niny s těhotnou dcerou na Ukrajině.

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelNinu, znám osobně asi 7 let.  Odešla před 14 lety do ČR za prací a zde se jí narodily dvě děti. Ve výběru partnera a dětí měla smůlu. Jejich otec nechtěl, aby chodily do školy, měl skoro 20 exekucí, vyhrožoval Nině deportací, vzal jim i rodné listy, přestal platit na děti, a tak jim nastali obrovské problémy. 

Vykvetla vzácná smaragdová liána.

peacock-restaurant-1Ve skleníku Fata Morgana se do neděle 20. března koná oblíbená výstava orchidejí. Představuje tyto jedinečné rostliny napříč celým světem. Orchideje najdeme s výjimkou Antarktidy na všech kontinentech a lidé se s nimi setkávají už od starověku. Obdivují jejich krásu a umí je i využít.

Už jen do konce tohoto týdne je možné vidět jedinečnou výstavu orchidejí ve skleníku Fata Morgana v pražské Troji

0birnenkorb-mostviertel--dVe skleníku Fata Morgana se do neděle 20. března koná oblíbená výstava orchidejí. Představuje tyto jedinečné rostliny napříč celým světem. Orchideje najdeme s výjimkou Antarktidy na všech kontinentech a lidé se s nimi setkávají už od starověku. Obdivují jejich krásu a umí je i využít.

Český fenomén: přírodní minerální vody

lfnizx9p1s3gcry5puyecobhiu1eslusnjiqyahkiyrmxxw3vn1aeazd1kuyt-lrfdvuxqmKaždý Čech má na dosah poklad – máme k dispozici tolik podzemních pramenů, že si můžeme dopřát k pití tu nejkvalitnější vodu, která na světě existuje. Je dostupná všem a představuje biokvalitu v pitném režimu. Některé podzemní prameny se využívají ke koupelím v lázních a léčí různé neduhy, jiné nabízejí přírodně čistou vodu k pití, více či méně bohatou na minerální látky, a podporují zdraví v rámci každodenního pitného režimu.

Jak jsou na tom Češi v péči o zuby?

stezka 2Čím méně k zubaři chodíme, tím jsou naše zuby méně zdravé. A čím méně zdravé zuby máme, tím více se zubaře obáváme. Roztočí se spirála obav a právě strach je to, co naše zuby kazí.

Napětí na Ukrajině žene cenu zlata vysoko.

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelCenu zlata ovlivňuje několik faktorů. Aktuálně do ní nejvíce promlouvá vysoká inflace a nejistá situace na Ukrajině. Ta v posledním týdnu cenu zlata ovlivnila zásadně – jeho cena stoupá a podle odborníků poroste dál. Navíc se zásoby zlata určeného k investicím tenčí.

Koncert pro Ukrajinu v úterý na Václavském náměstí

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwV úterý 1.března se od 19 hodin uskuteční na Václavském náměstí Koncert pro Ukrajinu. Od 19 hodin vystoupí skupina Ahmed Má Hlad, od 20.10 pak začne přenos s celou řadou zástupců české hudební a kulturní scény. Akci pořádá Česká televize.

Strana 8 z 57