TRAVELNEWS.CZ

Styl

Během zimní dovolené chtějí Češi hlavně odpočívat a lehce sportovat

88zuTéměř polovina (47 %) Čechů plánuje zimní dovolenou v České republice. Nejčastěji (25 %) chtějí odpočívat a lehce sportovat, aktivní dovolenou se sportem plánuje 22 % lidí. Většinou se chtějí věnovat pěší turistice (57 %) a lehčím procházkám (56 %). 34 % respondentů se chystá na sjezdové lyžování, 27 % na běžky. Vyplývá to z prosincového průzkumu Plány Čechů na zimní dovolenou z dílny Institutu turismu České centrály cestovního ruchu – CzechTourism.

Krajové vánoční recepty

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaPokrmy, které připravujeme pro určitá období roku mají svoje historické kořeny a tradice. Existuje dokonce celá kniha o dějinách chutí. V ní se autor snaží vypátrat například proč Evropané, jejichž kuchyně široce používala koření od dob Římské říše, s příchodem 19.století zcela tuto svou zálibu v koření opustila.

Katar: Informace k Mistrovství světa ve fotbale ve dnech 20. 11. – 18. 12. 2022

staen soubor 9Světový fotbalový šampionát 2022 se v Kataru uskuteční v termínu od 20. 11. do 18. 12. 2022. V souvislosti s tím se musí přijíždějící i rezidenti připravit na řadu opatření, která se projeví především ve změně vstupních podmínek do země. Nutnou podmínkou pro vstup do země bude stažená aplikace „Hayya Card“ a v ní provedená registrace. Aplikace Hayya Card tak nahrazuje dosavadní vízový systém s platností od 1. 11. 2022 do 23. 01. 2023.

Zahraničních turistů je u nás víc

monastir-dovolena-300x198Cestovní ruch je zpět, téměř na předcovidových číslech. Ve třetím čtvrtletí letošního roku do hromadných ubytovacích zařízení (HUZ) v České republice (ČR) přijelo celkem 7,3 milionů turistů. Meziročně to znamená nárůst o 11 %. Pokud srovnáme situaci se stavem před pandemií covidu-19, tedy s červencem, srpnem a zářím 2019, jde o 97% návštěvnost. Vyplývá to z informací na www.tourdata.cz zpracovaných na základě dat z Českého statistického úřadu.

Svatomartinských vín bude nejvíce v historii!

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaUž je jasno, ročník 2022 bude na Svatomartinská vína rekordní, když jich od 11.11. zamíří na trh cca 2,35 milionů lahví. Celkem se můžeme těšit na 304 vín od 74 vinařů a vinařských firem. O definitivním nabídce letošních Svatomartinských vín rozhodli v Centru Excelence ve Valticích profesionální degustátoři, kteří posuzovali, zda mají přihlášená vína odpovídající kvalitu, a mohou tak známku Svatomartinské 2022 používat.

V botanické zahradě v Troji začíná výstava dýní

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaV pátek 14. října zahájí Botanická zahrada hl. m. Prahy tradiční výstavu dýní. Letošní ročník je inspirovaný kulturou Keltů. Na velké i malé návštěvníky čekají podzimní plody různých tvarů, barev i velikostí, uspořádané do působivých aranžmá. I tento rok se představí dýně Atlantic Giant, kterou botanické zahradě věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. 

9. ročník Běh pro útulky s AKINU v Praze

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwPro ty, kteří o akci ještě neslyšeli a rádi by věděli, o co jde. Běhejme a pomáhejme útulkům je charitativní projekt, který pomáhá opuštěným zvířatům v útulcích po celé České republice. Za 8 let jsme pomohli 176 spolkům částkou 8 060 000 Kč.

Nové psí hřiště na Praha-Nedvězí

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwVíce než polovina obyvatel České republiky má v rodině alespoň jednoho čtyřnohého přítele, který má rád a zároveň i potřebuje pravidelný pohyb. Značka krmiva pro psy a kočky Purina proto přišla s nápadem vybudovat po České republice psí hřiště a dát tak chlupáčům i jejich páníčkům prostor pro aktivně strávený čas.

Češi svůj domácí komfort příliš omezovat nechtějí. Raději než topení omezí nákupy a zábavu

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaNadcházející topná sezóna přinese v souvislosti s rekordním růstem cen energií znatelnou finanční zátěž pro mnoho domácností. Jen 6,5 % Čechů ale plánuje výrazněji snižovat obvyklou teplotu ve své domácnosti. Šetřit chtějí raději na nákupech a zábavě. Ukázal to aktuální průzkum.

Strana 5 z 57