Styl

NOIR cestování

 vstava pro vechny smysly 2018 6Podzim je tady a s ním i kratší dny, horší počasí a menší ochota vydávat se z tepla domova na cesty. Není ale větší chyba než promarnit podzimní dny, jsou totiž ideální pro tzv. NOIR turistiku! Tento mimosezonní trend si získává Česko. Na rozdíl od temné turistiky, která výletníky provází spíš po děsivých místech spojených se smrtí a utrpením, vás NOIR cestování zavede na místa tajemná, opředená záhadami. Dlouhé listopadové večery jsou kromě procházek po památkách ideální i k trávení času ve stylových vinárnách a termálních koupelích. Pojďme se podívat do dvou koutů naší země, kde se dá v listopadu strávit pěkný víkend. 

Proč Milan Šteindler spadl z postele

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwI letos spolek Běhejme a pomáhejme útulkům připravil celorepublikovou sbírku Den zvířat na podporu útulků. Jedná se o akci nejen pro psí a kočičí útulky, ale také farmy, které pečují o týrané koně, hospodářská zvířata, raněné holuby nebo fretky. Letošní video podporující sbírku natočil a sám sehrál režisér, herec Milan Šteindler. Sbírku na sociálních sítí podpořily hvězdy jako herečky Veronika Khek Kubařová, Míša Kuklová, Veronika Žilková, Anežka Rusevová, herci Ivan Trojan, Václav Vydra, Pavel Nečas, Michal Novotný, Robert Nosek, Štěpán Benoni, Robert Jaškow, zpěvák Václav Noid Bárta, zpěvačka Martina Pártlová a skupina Poetika.

Výstava Bond in Motion: ikonická vozidla slavného agenta k vidění v Praze

stezka 2Výstava Bond in Motion poprvé v Česku představuje přes 75 exponátů nejen z bohatého vozového parku filmového Jamese Bonda, legendárního agenta britské tajné služby MI6. Slavnostně se otevírá 7. prosince 2023 a potrvá do 31. března 2024. Na celkové ploše téměř 3 000 m2 si v Křižíkových pavilonech B a C na pražském Výstavišti mohou lidé prohlédnout agentova proslulá auta, letadla či plavidla a mnohé další pozoruhodné rekvizity spojené s natáčením filmových bondovek. 

„Abecedu Vánoc“ na zámku Loučeň tvoří i originální ozdoby Tříkrálového stromečku

1zh8a5lsmnh0dhnz0qywpfo17ih1r0eoscvuzigciz7zblym4gipimd3innmg5yf6q-ikdcLoučeňský zámek přivítal o víkendu první návštěvníky, kteří měli možnost shlédnout vyšňořené stromečky v rámci prohlídek Příběh vánočního stromečku. Vše o Vánocích od A do Z vypráví kostýmovaní průvodci v rolích členů knížecí domácnosti. Knihovnu zámku opanoval vánoční stromeček se špicí až ke stropu, podobně, jako to dělává první dáma v Bílém domě. Ozdoby tohoto stromečku vytvořila sklárna Koulier v barvě Tifanny Blue.

Kreativní cesta k duševnímu zdraví

vstava pro vechny smysly 2018 6U dospělých i dětí dochází v posledních letech k nárůstu psychických potíží. Téma psychické pohody se čím dál více dostává do popředí našeho zájmu a duševní zdraví začínáme brát stejně vážně jako zdraví tělesné. Jedním z účinných prostředků ke zlepšování psychické pohody každého z nás je kreativní činnost v čele s neobyčejně tvůrčím kolážováním.

Vánoční klenoty středních Čech: betlémy, tradice a zážitky

kolnsk dm 2Adventní čas si ve středních Čechách užijete naplno. Navštivte vánoční trhy, kde se ponoříte do kouzla vánoční atmosféry a ochutnáte tradiční lahůdky. Prozkoumejte hrady a zámky, které nabídnou speciální vánoční prohlídky. Nezapomeňte si poslechnout koncerty, kde zazní známé koledy a vánoční melodie. Střední Čechy přinesou nezapomenutelné zážitky i možnost uniknout hektického předvánočnímu shonu.

Sexuální turistika pohledem infektologa

staen soubor 17Na dovolené v exotických destinacích lidé často ztrácejí zábrany a po hlavě se vrhají do letních dobrodružství, včetně těch sexuálních. Co všechno si pak mohou přivézt zpět domů popisuje MUDr. David Jilich, infektolog a vedoucí Národního HIV/AIDS centra na Klinice infekčních nemocí FNB a 1., 2. a 3. LF UK.

Výstava Bond in Motion postupuje dál Evropou. Ikonická auta 007 přijíždějí do Prahy

0loucen 2016_mwecker__033Do Česka míří Bond in Motion, strhující výstava věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Svou evropskou pouť zahájila v prosinci loňského roku v Belgii, kde bruselský Heysel navštívilo více než 100 000 lidí. Slavnostní otevření v Křižíkových pavilonech čeká návštěvníky pražského Výstaviště 007. prosince 2023.

Za sportovní vybavení utratí nejčastěji Češi 2 až 5 tisíc korun ročně.

wrp 2014Aktuální průzkum z dat platformy Týmuj zmapoval výdaje Čechů na sportovní vybavení a výdaje na 3 nejpopulárnější kolektivní sporty. 30 % Čechů utratí za obuv, oblečení, výstroj nebo další specifické vybavení pro sport 2 až 5 tisíc Kč ročně, 27 % pak 5 - 10 tis Kč. Nejdražším masově populárním kolektivním sportem je pak lední hokej, za jehož provozování utratí 61 % hráčů ročně více než 18 tisíc Kč.

Strana 2 z 57