TRAVELNEWS.CZ

Styl

Botanická zahrada: Naplní jí stovky dýní, k vidění bude i rekordní česká dýně s váhou 175 kg

smg01524frblBotanická zahrada hl. m. Prahy opět připravuje výstavu dýňových aranžmá, tentokrát pod názvem Tajuplný dýňový podzim. Na velké i malé návštěvníky čeká svět roztodivných dýňových aranžmá a dýně různých tvarů, barev i velikostí. Na výstavě, která se koná od 15. do 31. října se představí i největší česká dýně, která váží 175 kg. Botanické zahradě ji věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. Tajemné dýňové dekorace v podobě strašidel a pohádkových postav připravují studenti České zahradnické akademie Mělník.

Bratři Baťové a Emil Zátopek jako Igráčci na výstavě ve Zlínském zámku

svFanoušci malých plastových figurek si od 1. do 28. října tohoto roku přijdou v prostorách Zlínského zámku na své. Český výrobce her a hraček, firma EFKO-karton s. r. o., Technické muzeum v Brně a Inspirace Zlín, z. s. si pro ně totiž připravili výstavu pojednávající o legendární české hračce, která již od roku 1976 doprovází několik generací dětí. Zájemci se v rámci expozice dozví mnoho zajímavostí z vývoje a výroby nejen Igráčků, ale i dalších hraček ryze českého výrobce.

Výstava Kořeny osobností je k vidění v centru Prahy

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaUnikátní vzdělávací projekt Botanické zahrady Praha, nazvaný Kořeny osobností, opět zavítal do centra Prahy. Výstava fotografií je od 1. do 31. října k vidění na Mariánském náměstí a je pořádána ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy. Projekt trojské botanické zahrady představuje vzácné a ohrožené rostliny ve spojení s významnými osobnostmi současného světa a za dobu jeho existence se do něj zapojilo již 111 významných jmen.

Cestovní ruch na jihu Čech má novou koncepci

8iigqblq4Moderní, efektivní, hravá, a hlavně chytrá a inovativní. Jedním slovem SMART. Přesně taková by měla být do deseti let nabídka turismu na jihu Čech. Vyplývá to z nové Koncepce rozvoje cestovního ruchu Jihočeského kraje 2021–2030, jejíž definitivní podobu schválili na svém posledním zasedání jihočeští zastupitelé.

Psí den v Praze

vstava pro vechny smysly 2018 6První zářijovou sobotu jste v Centrálním parku na Lužinách mohli slyšet neobvykle hlasitý štěkot. Proč? Sešli se sem psi zdaleka, konal se totiž pátý ročník Psího dne s Prahou 13. Akce určená pro psy, jejich majitele i všechny psí nadšence letos překvapila nabitým programem i štědrou charitativní tombolou, uspořádanou jako finanční podporu zúčastněných útulků. Pozvání na akci přijali i Bára Fišerová, Heidi Janků, Václav Kopta s manželkou Simonou Vrbickou, Vladimír Korbel, David Kraus, Olga Menzelová, Peter Pecha, Matěj Ruppert a Pavel Šporcl.

Pivovarské slavnosti v Hanušovicích

vstava pro vechny smysly 2018 6Ryzí pivo z hor, bohatý program, oblíbené pivní soutěže a jedinečná kulisa Jeseníků – to jsou letos již 17. Pivovarské slavnosti v Hanušovicích, které tradičně pořádá pivovar HOLBA. Akce se uskuteční v sobotu 4. září 2021 od 11:00. Na místě budete moci ochutnat veškerý sortiment pivovaru letos poprvé v čele s tankovým Keprníkem! Také vás čekají koncerty kapel Slza, UDG nebo Dalibora Jandy.

Léto v Levandulovém údolí pokračuje i v srpnu

0birnenkorb-mostviertel--d 100_100V Levandulovém údolí najdete BIO Levanduli Chodouňskou, která je unikátní obsahem vysoce účinných léčivých látek i tím, že roste na jedinečných vápencových mořích. Stále pro potěšení návštěvníků a také přípravu našich BIO nápojů část pole kvete!

Rande stovek psů na Psím dnu

cyklostezka v_okoli_kosikovskeho_potoka_tsk_praha_5Všichni psí nadšenci pozor! Na první zářijovou sobotu, tedy 4.9.2021 od 11:00 do 18:00 pro vás chystáme v Centrálním parku Lužiny již 5. ročník Psího dne s Prahou 13.  I letos pro vás máme nabitý program, připravovaný ve spolupráci s MČ Prahy 13.

Nejnavštěvovanějším ostrovem světa je Mallorca, bodují i ostatní ostrovy ve Středozemí

h75xl650 palmgolf ourika marrakechSnové pláže, malebné vesnice, vytříbená kuchyně a pomalu plynoucí čas proměňují ostrovní destinace na ty nejvyhledávanější prázdninové cíle. Nic na tom nezměnila ani pandemie, která již podruhé ovlivnila cestování během letních prázdnin, naopak se popularita ostrovů během této doby ještě zvýšila. Ze stovky nejčastěji rezervovaných destinací v roce 2021 tvoří ostrovní státy přibližně 20 procent, meziročně to představuje nárůst o 6 procent v porovnání s rokem 2020.

Strana 10 z 57