Evropa Evropa Zemětřesení na Ischii zasáhlo minimálně navštěvovanou oblast

Zemětřesení na Ischii zasáhlo minimálně navštěvovanou oblast

1128 1056635942626_202_n
1128 1056638822698_7284_n
1128 1056634942601_2361_n

V návaznosti na zemětřesení, ke kterému došlo včera večer na ostrově Ischia informujeme, že otřesy byly pouze lokální a dotkly se severní části ostrova, kde čeští turisté během zájezdů běžně nepobývají, a pouze několika starých kamenných budov. Nejvyhledávanější lokalitou je západní pobřeží Forio, kde je víceméně písčité podloží, jež otřesy tlumí.

Čeští turisté pobývající nyní na ostrově tak žádné otřesy nepocítili.

 

Cestovní kanceláře jsou v kontaktu se svými delegáty v místě pobytu a s ubytovateli. Nyní tráví dovolenou na ostrově minimum Čechů, odhadem několik stovek, protože během srpna a italských celonárodních prázdnin panuje nejvyšší turistická sezóna, čemuž odpovídají velmi vysoké ceny. České CK tak mají pauzu v nabídce zájezdů na Ischii. Hlavní sezóna zájezdů na Ischii začíná pro českou klientelu až na konci srpna. Každoročně se na ostrov vypraví okolo 7 tisíc českých turistů, v drtivé většině s cestovními kancelářemi, a to letecky či autobusem.

 

V současné chvíli čeští turisté z ostrova neodjíždějí, neboť se nacházejí na klidném pobřeží, infrastruktura na ostrově funguje bez omezení, rovněž lodní a letecká doprava není nijak zasažena. Cestovní kanceláře v ČR zaznamenaly několik dotazů klientů, zda bude jejich následující pobyt nějak ovlivněn zemětřesením, požadavek na zrušení zájezdu je evidován v jednotkách případů.

 

 

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur