TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Využijte nadcházejících svátků jara a volných květnových dnů a načerpejte v Hévízu novou energii…

Využijte nadcházejících svátků jara a volných květnových dnů a načerpejte v Hévízu novou energii…

jezero hvz

Stejně jako příroda i lidé se s příchodem jara probouzejí ze „zimního spánku“ a potřebují svým tělům i duším dodat novou energii. K nejpříjemnějším možnostem duševní očisty patří rozhodně uvolňující masáž a koupel. Ty celoročně, bez ohledu na počasí, nabízí maďarské, biologicky aktivní termální jezero Hévíz, jehož teploty dosahují na jaře příjemných 26 – 28°C.

Nevěříte? Využijte nadcházející volné dny a přesvědčte se na vlastní kůži. Uvidíte, že místní péče v doprovodu lékařsky kontrolovaných kúr s vámi udělá doslova zázraky. Navíc při včasné rezervaci získáte na svůj jarní pobyt zajímavé slevy. Více na www.heviz.hu/cz/hevizske_jezero.

Vedle koupelí v termálním jezeru jsou lázeňské kúry v Hévízu tvořeny i koupelemi v termálních bazénech přímo v lázeňských a wellness hotelech a jsou doplněny dalšími léčebnými terapiemi jako např. masážemi, zábaly, stejně jako pitnou kúrou apod. Medical wellness neboli lékařsky kontrolované kúry se věnují každému jednotlivci zvlášť a přizpůsobují se jeho potřebám. Důležitou složkou procedur je uvolnění stresu a vytvoření vědomí zdravého životního stylu. To vše můžete absolvovat ve wellness částech lázní nebo mnoha hotelích, které hostům vedle sauny, parních lázní, ledové jeskyně, solné jeskyně, perličkových koupelí s moderními odpočívárnami nabízejí také zkrášlující a peelingové procedury.

Maďarské Velikonoce v Hévíz

Stejně jako v Čechách, i v Maďarsku jsou Velikonoce oblíbenou lidovou tradicí. Na Velikonoční pondělí chlapci kropí dívky vodou nebo parfémem, koledují a děvčata je odměňují malovanými vajíčky a hostí je tradičními pokrmy. Každé městečko i vesnice se na tento svátek jara pečlivě připravuje. Hévíz nebude výjimkou. Pro návštěvníky jsou připravené lidové slavnosti a koncerty v doprovodu tradičních pokrmů, zejména velikonoční šunky a samozřejmě tradiční pálenky a kraslic. Na své si během velikonočního víkendu přijdou i děti, pro které je rovněž připraven bohatý zábavný program plný her, malování, zpěvu a tance. 

Skvělé místo pro alergiky

Bonusem lázeňského městečka Hévíz je i fakt, že je díky termálnímu jezeru i skvělou lokalitou pro alergiky. Neustále se opakující odpařování vody z termálního jezera čistí vzduch, tudíž je okolí jezera i prostředí lázní zbaveno téměř veškerého prachu a alergenů. Hévíz je tak pro alergiky ideálním jarním útočištěm.