TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa TOP sjezdovky Dolního Rakouska

TOP sjezdovky Dolního Rakouska

prvw 0 19265
prvw 0 16109

70procentí stoupání, 8 km dlouhá rodinná sjezdovka, „Milchkannen"-tunel a tréninkové a sjezdařské svahy světového poháru – tak rozmanitých je TOP dolnorakouských sjezdovek.

Rodinná sjezdovka a strmý svah v Gemeindealpe Mitterbach

„Gemeindealpe" poskytuje se 70procentím stoupáním nejen nejstrmější přírodní sjezdovku Dolního Rakouska (stupeň obtížnosti: těžká), ale s 8 km také nejdelší rodinnou sjezdovku

(stupeň obtížnosti: lehká). Více akčnosti, vyhlídek a rozmanitosti téměř nejde! Na 15,5 km sjezdovek se 4 lanovkami a vleky – lhostejno zda v hlubokém sněhu nebo na horské chatě – tady zábava rozhodně nepřijde zkrátka!


Sjezdovka „Lella"- lyžařská houpačka Mönichkirchen-Mariensee

Sjezd do údolí Mönichkirchner Schwaig je mimořádným zážitkem především pro mladé lyžaře. Cestou dolů se projíždí „Milchkannen"-tunelem. Sjezdovka je pojmenovaná po malé kravičce

„Lella", maskotu lyžařské houpačky Mönichkirchen-Mariensee. Stupeň obtížnosti: lehká! Mönichkirchen je nejvšestrannější lyžařskou oblastí. Vedle rodinné sjezdovky, fun parku a túr na

sněžnicích se tu nachází množství útulných míst k odpočinku a zastavení. Zimní dovolená, která už nemůže být uvolněnější!

 

FIS sjezdovka světového poháru Semmering-Hirschenkogel

Kdo by chtěl napodobit lyžařská esa a řezat zatáčky na sjezdovce světového poháru, má možnost na 1 km dlouhém sjezdařském svahu na Semmeringu. Stupeň obtížnosti: střední.

Lyžařský areál v nadmořské výšce 1.350 m je dosažitelný z Vídně ideálně vlakem a za umělého osvětlení je přístupný i po 18 hod. Pro toho, kdo chce vědět kolik výškových metrů a kolik

kilometrů sjezdu bylo pokořeno, tomu doporučujeme „Skiline". Po zadání čísla lyžařské permanentky vyhodnotí program automaticky všechny relevantní údajeSvah Thomase Sykory na Hochkar a sjezd z Kleiner Ötscher 0,5 km dlouhý je Sykorův svah.

V dolní části těžké černé sjezdovky Scheiterkogel trénoval někdejší slalomový specialista Thomas Sykora. Dynamicky postavená sjezdovka a dechberoucí výhledy čekají na lyžaře při sjezdu z Kleiner Ötscher. Stupeň obtížnosti: střední až těžká!

Photo credit:

1. Picture: (c) Niederösterreich-Werbung/Leo Himsl

2. Picture: (c) Wiener Alpen/Claudia Ziegler