TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Pět lyžařských rezortů v Jižním Tyrolsku, kde si zimní dovolenou skutečně užijete

Pět lyžařských rezortů v Jižním Tyrolsku, kde si zimní dovolenou skutečně užijete

modernes-haus-terrasse-pool-mitten-glas-wnde-otu4n

Sdružení farem Roter Hahn v Jižním Tyrolsku nabízí nepřeberné množství aktivit a zážitků. A to nejen v létě, ale v každém ročním období.

 Chcete letošní zimní dovolenou strávit netradičně? Sdružení farem Roter Hahn nabízí možnost zažít nevšední dovolenou v domácí a pohodové atmosféře, daleko od ruchu velkoměsta. Kromě lyžování a běžkování si na farmách můžete vyzkoušet běžný život na statku, ochutnat domácí produkty, jako jogurty, mléko, sýry a samozřejmě si užít krásu jihotyrolské přírody. Následujících pět farem je ideálním spojením odpočinku v krásné přírodě s aktivní dovolenou na svahu.

Bio-Hof Unterschweig

Jeden z nejvýše položených statků Unterschweig nabízí nádherný výhled na horské vrcholy. Toto místo je ideální nejen pro všechny příznivce horské turistiky. Bio statek zaměřený na chov zvířat nabízí bylinkovou zahradu, produkty z domácí zahrádky, sýrárnu, možnost zapůjčení saní či příjemně strávený večer se selskou pizzou. Tato velmi tradiční farma se nachází dva kilometry od středně velkého lyžařského areálu s názvem Schwemmalm.

Mair am Bach

Tato farma leží v obci Reischach uprostřed Dolomit. Díky tomu si návštěvníci mohou užívat jak odpočinku, tak sportovních aktivit v každém ročním období. Statek, stojící na prosluněném místě, je ideální volbou pro milovníky přírody. Mair am Bach se zaměřuje na chov zvířat a pěstování ovoce. Návštěvníci mohou ochutnat například domácí sirupy, čaje, marmelády, vejce i bylinky.

Hosté si na statku vyzkouší například chodník naboso, půjčí si turistické hole, nebo se podívají na horské pastviny. Na výběr jsou čtyři apartmány, z nichž každý má dvě samostatné ložnice. V zimě si můžete zalyžovat či zasáňkovat 400 metrů od statku a pouhých 100 metrů od něj se nachází běžecké stopy. Farma leží velmi blízko velkého a známého lyžařského areálu Kronplatz.

Tiscion

Tuto farmu si zamilují především návštěvníci, kteří touží po klidu a odpočinku. Tato farma v údolí Val Gardena nabízí jako bonus nádherný výhled na Dolomity. Tiscion je vhodným místem pro pěší túry nebo pro lyžaře. Farma se nachází hned vedle známého lyžařského střediska Gardena. Je zaměřená na chov zvířat. Můžete ochutnat produkty z domácí zahrádky a zažít běžný den na statku. Užijete si i pozorování zvěře a zimní turistiku s průvodcem. Možné je i bezplatné zapůjčení sněžnic a saní.

Bacherhof

Nově zařízená farma v obci Lüsen, která leží v údolí Eisacktalu, je ideálním místem pro pěší turistiku a pro milovníky aktivní dovolené. Na této farmě si hosté mohou pochutnat na produktech z domácí zahrádky jako jsou vejce, mléko, ovoce a zelenina. Farma také nabízí možnost vyzkoušet si běžný den na statku a zažít život tradičních sedláků. Lyžaři mohou lyžovat pouhých 100 metrů od statku. Nachází se zde také malé rodinné lyžařské středisko, které je perfektním místem pro první dětské lyžařské pokusy.

Rameishof

Toužíte-li po dovolené v klidné malé vesnici, Rameishof je tou nejlepší volbou. Statek poskytuje možnost turistiky s průvodcem a zapůjčení sněžnic či saní. Hosté mohou ochutnat domácí jogurt, sýry, máslo, mléko, špek či vejce. Nachází se zde také herna, odpočinková louka, dětské hřiště, trampolína či stoly na stolní tenis. Také si lze zapůjčit turistické mapy a nosítko na záda pro děti. Milovníci lyžování využijí sjezdovku, která se nachází 200 metrů od statku nebo tři kilometry vzdálené běžkařské centrum Schlinig. Nezapomenutelný je fantastický výhled na celé údolí Vinschgau a nejvyšší horu Jižního Tyrolska Ortler, která měří 3 950 m.