Evropa Evropa Na jihotyrolských farmách je stále co děla

Na jihotyrolských farmách je stále co děla

0birnenkorb-mostviertel--d

Pravidla pro přijetí farmy pod značku Roter Hahn jsou velmi náročná. Dbá se nejen na kvalitu nabízeného ubytování, ale také na plnění role vzorného hostitele a úspěšného farmáře. Přesto počet těchto farem stále roste, a tak může letošní katalog představit plných 1 600 míst, kde se mohou hosté ubytovat a strávit zde nezapomenutelnou dovolenou.

Místní farmáři musí nejen nabídnout dokonale čisté a útulné ubytování. Musí i nadále plnit svou farmářskou roli – stabilně se věnovat chovatelské či pěstitelské činnosti a moci nabídnout svým hostům také své vlastní produkty. Díky tomu zažijí turisté na farmě uprostřed hor pravou atmosféru jihotyrolského venkova. A navíc, pokud chtějí, mohou se seznámit s chodem farmy, ochutnat domácí výrobky a poznat místní zvyky a tradice.

Na jihotyrolských farmách je stále co dělat, a to v každém ročním období. Odlišné aktivity lákají na jaře a létě či na podzim a v zimě! Tomu je přizpůsoben i nový, právě představovaný katalog. Vyhledávat tu nejvhodnější farmu můžete nejen podle ročních období, ale také podle sportovně rekreačních aktivit, které je možné v místě ubytování podnikat. On-line podobu katalogu najdou zájemci na www.roterhahn.cz, konkrétně zde, v české, německé i anglické mutaci. Pro všechny, kdo rádi listují v tištěné verzi, je zde nabídka bezplatného zaslání katalogu přímo domů, a to jak v německé, tak v italské verzi.

Těšíte se na jarní přírodu?

Říká se, že již samotné plánování dovolené, představuje velkou část radosti z dovolené samotné. Proto je skvělé myslet na jarní dovolenou již nyní! Ten, kdo hledá čistou přírodu, která se probouzí ze zimního spánku do své plné jarní krásy, měl by se vydat do Jižního Tyrolska. Ve vyšších nadmořských polohách ještě i v březnu zůstávají skvěle upravené běžkařské stopy, v níže položených místech si cestovatelé užijí jarní turistické i cyklistické výlety. Vynikající kuchyně s místními specialitami a 300 slunečných dní v roce přesvědčí každého milovníka jarní přírody o tom, že je na správném místě. Každá snídaně, která je v ceně ubytování, je skutečným kulinářským zážitkem. Navíc, po celodenním „dovolenkovém zápřahu“ může strávit příjemné chvíle na místní farmě. Může poznat vyhlášené regionální kulinářské speciality a strávit večer s ochutnávkou místních vín. Ráno pak stačí jen otevřít dveře a vydat se vstříc dalším cestovatelským zážitkům. Samotní farmáři, kteří znají místní přírodu nejlépe, se rádi podělí o své zkušenosti a tipy na výlety.

Roter Hahn – značka kvality jihotyrolských farem

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) představilo v roce 1998 Sdružení zemědělců Jižního Tyrolska. Spojuje farmy, které nabízejí turistům možnost strávit aktivní dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunném regionu v italských Alpách. V nabídce má více než 1600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce.

Celoročně se zde mohou hosté ubytovat na farmách v apartmánech či samostatných pokojích, které jsou proslulé svou útulnou čistotou a příjemnou atmosférou. Farmy jsou známé vynikající domácí gastronomií, výjimečnou pohostinností a vzornou péčí o hosty. Nabízejí mnoho příležitostí pro strávení aktivní dovolené.

Návštěvníci se mohou zblízka seznámit se životem na jihotyrolské farmě a ochutnat vynikající domácí speciality – čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek. Farmy jsou skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Návštěvníci si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty.

Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o Roter Hahn najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/. Katalog, ve které jsou představeny možnosti ubytování na farmách v Jižním Tyrolsku si můžete objednat zde, na stejném místě v něm můžete online listovat, případně je možné ho stáhnout ve formátu pdf ze stránek www.roterhahn.cz