Evropa Evropa Kam na letní dovolenou za sluníčkem a golfem? Do nedalekého Maďarska

Kam na letní dovolenou za sluníčkem a golfem? Do nedalekého Maďarska

eb03856f51bf01b293f3bc77d566d6d4 xl
bb1939a9e0878bf276d0df329a2624e xl

Začínáte přemýšlet, kam letos vyrazit v létě na dovolenou? Je jedno jestli s partnerem či partnerkou, s dětmi nebo s celou rodinou včetně prarodičů, maďarské lázeňské městečko Hévíz ležící v jihozápadním cípu Balatonu, zhruba 340 km od Brna a 519 km z Prahy, je skvělým tipem. Hévíz je ideálním místem nejen ke koupání a relaxaci v největším biologicky aktivním termálním jezeře na světě, ale na své si zde přijdou i nadšení vyznavači turistických tras, cyklo výletů, obdivovatelé zřícenin, hradů, zámků, fanoušci golfu či milovníci dobrého vína.

Součástí městečka Hévíz je mnoho restaurací a hospůdek nabízejících místní speciality, stejně jako kaváren a cukráren. Volit můžete ubytování v soukromí až po pětihvězdičkové hotely za velmi atraktivní ceny. Navíc při včasné rezervaci získáte na svůj letní pobyt zajímavé slevy.

Koupání v jezeře, bazénech nebo v nedalekém Balatonu

Unikátem Hévízu je léčivé termální jezero o ploše 47 500 m2 s nálevkovitě se svažujícím dnem, které je největším biologicky aktivním přírodním termálním jezerem světa a koupání v něm je díky jeho příjemné teplotě velmi příjemným zpestřením a atrakcí pobytu kdykoliv, bez ohledu na počasí. Pokud v létě vyhledáváte slunečné a teplé dny, právě v Maďarsku je léto velmi příjemné s nejstálejším teplým počasím od července do srpna, přičemž průměrné letní teploty se zde pohybují mezi 20 – 30°C.

Vstupné do jezera Hévíz, ve kterém se můžete koupat střídavě vždy v doporučeném intervalu max. 20 minut, je možné koupit minimální tříhodinové vstupné i vstup na celý den, přičemž ve volných chvílích můžete využít služeb místního wellness zařízení se saunou a samozřejmě si dopřát občerstvení. Příjemným zpestřením je i procházka kolem jezera, v rámci které se můžete při horkém dni ukrýt do stínu rozmanitých cizokrajných, věčně zelených stromů.

V letních měsících je pak přímo u jezera otevřen bazén pro děti do 12 let. Nejenže se mohou do sytosti vyřádit ve vodě, ale jakmile začnou mít dlouhou chvíli, mohou se u bazénu zapojit do zábavných animátorských programů 

Jen 6 km od Hévízu se rozprostírá Národní park Balaton Uplands s největším jezerem střední Evropy - Balatonem. Balaton patří vedle Budapešti k nejpopulárnějším letním turistickým destinacím, je ideálním místem pro plachtění, výlet lodí a windsurfing.

Více na www.heviz.hu/cz/hevizske_jezero.

Golf

Zala Springs Golf Resort

V západním Maďarsku nedaleko Balatonu u lázní Hevíz leží luxusní 18 jamkové hřiště Zala Springs Golf Resort.

Hřiště s parem 72 designoval slavný Robert Trent Jonese II. a rozkládá se na ploše 160 ha. Najdete zde spoustu jezírek,  fairwaye jsou lemovány vinicemi a Trentovův design naprosto respektuje přirozený vzhled krajiny a její funkci. Hřiště je tak harmonicky zabudováno do stávajícího přírodního terénu. Najdete zde také velice příjemnou klubovnu a restauraci s výhledem na jezero, kde si můžete dát po hře výtečný oběd a posedět u sklenky vína z místní vinice.

Golfové hřiště Zala Springs Golf Resort je unikátní nejen v Maďarsku, ale aspiruje na to stát se jedním z nejlepších hřišť ve východní Evropě.

Přesná adresa: 8782 Zalacsány, Csány László u. 24.

Více informací najdete zde: www.zalasprings.hu

Virtuální podívanou na hřiště najdete zde: 

http://zalasprings.hu/en/virtual-tour