TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Jarní tipy z Jižního Tyrolska

Jarní tipy z Jižního Tyrolska

drei zinnen helm

Ochutnávky vín na horských chatách na sjezdovkách, zvýhodněné nabídky na skipasy, ubytování a hlavně slunečné počasí – takové je jarní lyžování v Jižním Tyrolsku/Südtirol na severu Itálie. Tady je několik tipů na zajímavé akce.

12. března 2017: Dolovino v Seiser Almu

V horských chatách přímo na sjezdovkách Seiser Almu/Alpe di Siusi na nejrozlehlejší náhorní planině v Evropě bude možné ochutnávat nejlepší jihotyrolská vína. Stačí si připnout lyže, koupit si v jedné z chat (Alpenho-tel Panorama, Tschötsch Hut, Gostner Hut, Hotel Goldknopf) za dvacet eur lístek a vyrazit na vinařský a kulinářský výlet.

19. března: De dl Vin v Alta Badii I v Alta Badii se budou ochutnávat jihotyrolská vína. A to na akci Wine Ski Safari (De dl Vin), kdy se na lyžích objíždějí horské chaty a ochutnává se víno. To jihotyrolské patří díky výborné kvalitě, přízni-vému klimatu a úrodné půdě mezi nejlepší na světě. Stejně jako lyžař-ské středisko Alta Badia. Leží v samotném centru italských Dolomit a nabízí jak příjemné modré sjezdov-ky, tak černou trať Gran Risa, na které se jezdí Světový pohár.

Zvýhodněné jarní lyžování: Dolomiti Super Sun

Od 18. března do konce lyžařské sezony je možné ve střediscích, která jsou sdružená pod hlavičkou Dolomiti Superski, lyžovat sedm dnů za cenu šesti. Kdo si ve vybraných hotelech zamluví ubytování na sedm dnů, za-platí jen šest dnů, také šestidenní skipas bude za cenu pětidenního. Vou-chery na slevu na skipasy jsou k vyzvednutí v hotelech.