TRAVELNEWS.CZ

Dovolená v sedle jízdního kola

roterhahn-frieder blickle 7Podzim na farmách Roter Hahn nabízí možnost strávit aktivní dovolenou v sedle. Nikoli však koňském, ale v sedle jízdního kola. Jestliže je cyklistika vaším oblíbeným koníčkem, v Jižním Tyrolsku si přijdete na své. Přímo z místních farem se dá vyrazit na odpočinkovou odpolední vyjížďku nebo na celodenní výlet pro vášnivé sportovce.

Při cestách po Chorvatsku vám pomůže 260 dopravních kamer

axis hakSpolečnost Axis Communications spolupracuje s Chorvatským automobilovým klubem (HAK) na vytvoření sítě spolehlivých dopravních kamer pro veřejnost, které vám při dovolené v Chorvatsku mohou usnadnit cestu. Rizika zvýšeného provozu v letní sezóně můžete předvídat s pomocí mobilní aplikace HAK, která díky kamerám umožňuje rychlou kontrolu dopravní situace v reálném čase a přináší další užitečné informace.

Trojská botanická zahrada připravuje dvě velké vinařské akce.

vinice sv. klry s kaplAť už máte letos po dovolené, nebo se na ni teprve chystáte, v trojské botanické zahradě si v sobotu 28. července vychutnáte prázdninový den, jak se patří. Koná se tu totiž Festival jak víno, svátek všech milovníků vína, hudby i dobrého jídla. Od 10.00 do 19.00 hodin vás čeká nabídka nejen z místní vinice sv. Kláry, ale i z dalších vinařství Čech a Moravy.

Festival Sziget se koná již za 4 týdny.

Festival Sziget je označován za jeden z nejlepších světových festivalů. I letos zveřejněná jména těch největších hudebních hvězd ukazují na mimořádný zážitek. Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Kygo nebo Shawn Mendes, to jsou hlavní taháky letošního festivalu. A protože na Szigetu je toho k vidění mnohem víc, tak tady je pár dalších důvodů, proč se začít připravovat na cestu do Budapešti. Festival se koná od 8. do 15. srpna 2018.

9 tipů na dovolenou, když nejste plážový typ

kopie - pg smallKaždé léto přichází se stejnou otázkou. Kam letos na dovolenou? Pokud chytání bronzu na pláži není váš šálek čaje a řadíte se spíš mezi dobrodružnější povahy, máme pro vás několik tipů, které slibují skutečně netradiční trávení zaslouženého volna. Canyoning ve Slovinsku, plavba Holandskem, rybaření na fjordech, sjíždění alpských vrcholků v Livignu, jachting kolem chorvatských ostrovů, jóga na Bali, unikátní běžecký závod v pěti evropských zemích,  in-line bruslení v Německu či cestování v obytném voze.

5 tipů na zábavu v Dolním Rakousku

1ducjjhzof2k2ekjztwexsxsw70zxmraluntytz _n2x8mnfhojvrtihui54n4beqqoyjthyAť už vás zajímá fotografie, koncerty pod širým nebem, rozkvetlé zahrady nebo dávná historie, v Dolním Rakousku to najdete. Tak pestrá, jako je celá země, je i nabídka akci pro letošní rok.

Vyrazte za skvělým vínem do Jižního Tyrolska

roter hahn 2Sdružení farem Roter Hahn nabízí jedinečnou dovolenou pro všechny milovníky vína. Na vinařských statcích se budete procházet vinicemi a naučíte se i něco o samotném zpracování a výrobě vína od místních farmářů.

4 tipy, proč vyrazit s dětmi do střediska Kleinwalsertal

klein4Jak zvolit zimní dovolenou, aby se na ní bavili jak dospělí, tak děti? Stačí objevit středisko Kleinwalsertal a máte vyhráno. Rakouská zimní metropole nabízí rodinám s dětmi ideální podmínky a zázemí, na které si velmi rychle zvyknete. Upravené sjezdovky ozářené sluncem, lyžařské školy, ubytování rodinám uzpůsobené na míru, spousta zábavy a poznávání. 

Začínáte plánovat dovolenou? Nechte letos moře mořem a vydejte se po neodolatelné skotské krajině

stezka 2Nejlepší malá země na světě! To je slogan, který vás uvítá na skotském letišti v Edinburghu a nelze jinak než s ním souhlasit. Skotsko je obdarované nádhernou přírodou, srdečnými lidmi a nekompromisně nejlepší whisky. Určitě je to krajina, kam se alespoň jednou za život musíte jet podívat a rozhodně byste při této návštěvě neměli minout palírnu pravé skotské.

Strana 9 z 30