TRAVELNEWS.CZ

Hlavní stránka

Koupání v čistých přírodních jezerech Jižního Tyrolsk

 xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kLéto je konečně tady a my navíc můžeme opět cestovat. Itálie je pro Čechy jednou z turisticky nejoblíbenějších zemí. Kromě tradiční dovolené u moře, zde můžeme zažít i něco úplně nového – relaxační dovolenou na jihotyrolské farmě Roter Hahn. Jižní Tyrolsko v létě láká svými průzračnými přírodními jezery s výhledy na Dolomity i nádhernou přírodou. Můžeme objevovat krásy pěší turistiky, přírodního koupání, užít si zábavu i relaxaci.

Zjednodušení vstupu turistů do Chorvatska

peacock-restaurant-1S platností od 15.6. Chorvatsko ruší omezení obsazenosti kapacity veřejné dopravy (dosud max. 40 %). To je velmi vítané uvolnění zejména pro zájezdové autobusy cestovních kanceláří, ale týká se i vlaků nebo trajektů. Zůstává pouze povinnost nosit roušky uvnitř a venku v případě, že nelze dodržet vzdálenost od ostatních alespoň 1,5 metru.

Češi už si rezervují letenky na léto - v kurzu jsou Itálie a Španělsko

0ebzxto1rh1nlwa5 gargzxqlzxq1sbljlzzwzv30gqjd8ghjr2utp-sgdslng3gjqqz7jaAčkoliv bychom si Mezinárodní den štěstí, který připadá na 20. března, představovali letos možná jinak, nemusí to nutně znamenat, že se musíme utápět v depresi a vzdávat se svých plánů, třeba i těch cestovatelských. Podle mnohých studií* dokonce samotné plánování cesty může prospět duševnímu zdraví, a to i přes její ne zcela jasný časový horizont.

Na jihotyrolských farmách je stále co děla

0birnenkorb-mostviertel--dPravidla pro přijetí farmy pod značku Roter Hahn jsou velmi náročná. Dbá se nejen na kvalitu nabízeného ubytování, ale také na plnění role vzorného hostitele a úspěšného farmáře. Přesto počet těchto farem stále roste, a tak může letošní katalog představit plných 1 600 míst, kde se mohou hosté ubytovat a strávit zde nezapomenutelnou dovolenou.

Německo - ČR zařazena na seznam oblastí s mimořádně nakažlivou variantou viru

 

Německo zařadilo Českou republiku na seznam rizikových zemí s mutujícím virem. Dochází tak k dalšímu zpřísňování pravidel pro cestování pro občany České Republiky cestující do a přes Spolkovou republiku Německo. Až na velmi úzký okruh výjimek musí cestující z ČR nastoupit v Německu po příjezdu do karantény.

Strana 7 z 54