TRAVELNEWS.CZ

Start do nové dimenze: Top of the Mountain Opening Concert

Pravým startem sezony do nové dimenze bude vrchol festivalu - zahajovací koncert Top of the Mountain Opening Concert, který se bude konat 1. prosince 2012 a vystoupí na něm německá kultovní rocková skupina The Scorpions.

Nassfeld plný překvapení

Nassfeld, největší lyžařská oblast Korutan, přesvědčí hosty jistotou dostatečného množství sněhu, působivým panoramatem hor, různorodostí sjezdovek a moderní infrastrukturou. Ještě k tomu Nassfeld překvapí své hosty řadou služeb, které se postarají o ještě větší zábavu i pohodlí při zimních sportech. Jedním z překvapení „Nice Surprise“ jsou např. dvě nová odpočinková místa s lehátky, která lákají ke kochání se panoramatem hor.

Ára – Divoká dcera Rýna

Na východním břehu Rýna, se do pevniny zařezává údolí řeky Áry (Ahr) romantiky nazývaná „divoká dcera Rýna“. Její půvabné asi 35 kilometrů dlouhé a místy pouhý kilometr široké údolí lemují strmé skalní útesy, révou osázené slunečné svahy a hustě zalesněné kopce na severu. Pokud je Rýn zaslíbenou řekou bílého vína, je Ahr tím samým pro víno červené.

Tip na výlet: Hrad Marksburg

Na dohled přes řeku Rýn se majestátně tyčí skutečný skvost - hrad Marksburg. Jeho architektonický charakter reprezentuje vývoj stavitelství trvající více než 700 let: impozantní stavbě nechybí cimbuří, hradby, bašta ani hradní příkop. Ve středověku bylo opevnění hradu postupně zesilováno a doplněno střelnými zbraněmi, díky nimž nebyl hrad nikdy dobyt.

Novinky z Kypru

Září znamená na Kypru stále plnou letní sezónu se vším všudy - sluncem, teplým mořem, neměnně čistými plážemi a ideálními podmínkami pro vodní i suchozemské sporty.

Grado: ráj všech golfistů

gc grado sunset above 12th island greenMistrovské hřiště Grado Golf Club měří něco málo přes 6000 metrů a má par 72. Je známé zejména pro svou fantastickou první jamku. Tento par 3 s ostrovním grínem velmi nápadně připomíná sedmnáctku na TPC Sawgrass na Floridě a vysloužil hřišti lichotivou přezdívku „evropské Sawgrass“ od předního britského časopisu Today´s Golfer. Hřiště bylo otevřeno v roce 1996 a vymodelováno dle návrhu benátského rodáka architekta Marca Croze.

Kolínská světla – slavnost ohňostrojů na Rýnu

Kolín nad Rýnem se připojí k festivalu ohňostrojů Rýn v plamenech (www.rhein-in-flammen.com) se svým programem nazvaným „Kolínská světla“. Tato část tradiční akce proběhne 14. července 2012.

Kyperská inspirace

Kyperské předsednictví Evropské Unii od 1. července bude doprovázeno bohatým kulturním programem nejen doma, ale i na kontinentě. Přípravy jsou v plném proudu a slavnostní sezóna začíná už teď. V Nikosii, ve Famagusta Gate, se představí hudební album pod názvem Přátelé vítejte na Kypru.

ZUGSPITZE V PLAMENECH

zugspitz1Ohnivý spektákl v tyrolské Zugspitz Areně: každoročně v době kolem letního slunovratu se postará 8.000 jednotlivých ohnišť o svítící ohňové skulptury. Nejlepší panoramatický výhled 360° zažijí návštěvníci 23. června 2012 v údolí mezi obcemi Ehrwald, Lermoos a Biberwier. Horské ohně patří k nehmotnému kulturnímu dědictví Rakouska v rámci UNESCO.

Strana 26 z 30