TRAVELNEWS.CZ

Švýcarské jaro

Renomovaný švýcarský dirigent Kaspar Zehnder společně s Brněnskou filharmonií 5. března slavnostně zahájí multižánrový projekt Švýcarské jaro, který po celý březen bude na mnoha místech v České republice představovat nejrůznější podoby současného Švýcarska. Programu slavnostního koncertu v pražském Rudolfinu, který je věnován hudbě výrazně spojené se Švýcarskem, vévodí světová premiéra Alphorn Suite - svity pro lesní roh, alpský roh a orchestr, kterou speciálně pro tuto příležitost vytvořila trojice autorů J.-L. Darbellay, J.-G. Páleníček a R. Baborák.

LYŽAŘSKÝ AREÁL LERMOOS OCENĚN JAKO „TAJNÝ TIP“

lyzovanialpylermos1Zimní sportovci zažívají v Tyrolské Zugspitz Areně zvláštní kouzlo, kterým disponují pouze malé lyžařské areály – autentické, útulné a vždy originální. Lermoos u Grubigsteinu, jedna ze sedmi oblastí TZA, byla nyní na široko daleko největším portálu lyžařských nabídek Skiresort.de zařazena do kategorie „Tajné tipy do 80ti km sjezdovek“.

Novinky z Tyrolské Zugspitz Areny

0aawinter-wellnessV této zimní sezoně přibyly v Tyrolské  Zugspitz Areně dva nové vleky v Ehrwaldu a v Lermoosu. Velkou pýchou je zejména nejkratší gondolová lanovka v Rakousku. Zároveň nabídne svým hostům pravé tyrolské speciality zbrusu nová horská chata „Tirolerhaus“ na louce Ehrwalder Alm.

Pohádková dovolená pro celou rodinu: Tyrolská strana Zugspitze

Slunečná strana Zugspitze Areny nabízí všestrannou radost ze zimních sportů v pohádkové horské kulise. 147 km sjezdovek a 55 lanovek je rozděleno do sedmi variabilních lyžařských oblastí, které sahají od plošiny na ledovci Zugspitze až po slunné stráně sjezdovek. Novinkou letošní sezóny je Familyjet, nejkratší gondolová lanovka v Rakousku, nová osmigondolová dráha v Lermoos.

Kreischberg: nová zimní destinace nejen pro lyžaře

Potřebujete si užít hodně legrace? Pak vyrazte do  Kreischbergu, kde si užijete radost při zimním sportování se sluncem na tváři a svobodu hor. V nadmořské výšce 868-2118 m si vychutnejte asi 30 km sjezdovek pro celou rodinu a speciální sjezdovky pro ty, kteří dychtí po speciálních zážitcích.

Rozmanitá sněhová kouzla v Salcbursku

Když se začnou na konci podzimu snášet z nebe první vločky, prochází Salcbursko okouzlující proměnou. Z horských pastvin a svahů se stávají sjezdovky světových pohárů a horské vesničky se mění na světoznámá zimní letoviska. Milovníci zimních sportů nadšeně nazouvají lyže, běžky nebo turistické boty a vydávají se prozkoumávat jednu z nejrenomovanějších rekreačních oblastí v srdci Alp.

Novinky v Tyrolsku 2012/13

Modernizace, spojení lyžařských oblastí nebo výhodné nabídky pro rodiny - v Tyrolsku se na novou zimní sezonu 2012 / 2013 po všech stránkách dobře připravili. Spojení lyžařských oblastí Alpbachtal a Wildschönau

Štýrsko: Zima ve znamení mistrovství světa

Vrcholem letošní zimní sezony v rakouském Štýrsku bude mistrovství světa v alpském lyžování v roce 2013. Mistrovské sjezdové tratě pro ženy i pro muže vedou přímo do centra Schladmingu, kde se nachází park mistrovství světa Planai.

Zimní dovolená na Turracher Höhe

Zářící sluníčko, teploty pod nulou a skvostný prašan: tak se prezentuje zimní středisko Turracher Höhe uprostřed pohoří Nockberge na hranici rakouských Korutan a Štýrska v lednových dnech. Zima je zde jiná – pestrá, působivá a proměnlivá.

Strana 25 z 30