TRAVELNEWS.CZ

Makové slavnosti v Dolním Rakousku

00das-604x232Podzim je v Dolním Rakousku obdobím sklizně a žní. Je nejlepší příležitostí pro ochutnávku regionálních produktů a pro různé slavnosti a svátky.

Moštová hruška na Moštové cestě

0birnenkorb-mostviertel--dKdyž síla jarního sluníčka roztopí poslední zbytky sněhu, promění se oblast Mostviertel postupně v jedinečný a kouzelný svět, plný zelených, bílých a žlutých odstínů. Miliony květů potáhnou celou zemi od Dunaje až po Ötscher. Vrcholem je období květu moštové hrušky koncem dubna a počátkem května, když mírné krajině nasadí bílý závoj statisíce hruškových stromů.

Než se vydáte na hory, co takhle podzim v podhůří?

lanskrounske rybniky 9Léto je za námi a otevírá se nám další krásný podzim. Užijte si všechny radosti tohoto období a plnými doušky se oddejte svým smyslům - vůni listí, hýřícím barvám a relaxaci, třeba při některém z výletů po Orlických horách a Podorlicku. Tento malebný kraj není sice tak navštěvovaný jako sousední Krkonoše, jeho devizou je však klid, kde se navíc krásná příroda snoubí s mimořádným bohatstvím kulturních památek a osobností, takže i když počasí nepřeje, je zde vždy co podniknout! Navíc i v říjnu zde můžete navštívit řadu zajímavých akcí.

Víkend v Drážďaněch a Berlíně za 3333 Kč, aneb skvělé zážitky pořídíte i za málo peněz

8oa-hljmjsssbmu4bwlxrpsotfchgjoPodzim je ideální čas pro poznávání Evropy. Pokud máte po létě poněkud hluboko do kapsy, nezoufejte. Nezapomenutelný víkend v Drážďanech a Berlíně pořídíte se vším všudy do 3500 Kč!

Po stopách moštu: Moststrasse

0mostbauMostviertel je dolnorakouský region mezi Dunajem a předhůřím Alp plný svodů. Dráždivý kontrast mezi mírnou a úrodnou krajinou na severu a divokým a přitom romantickým alpským světem hor na jihu láká k pestrým objevným cestám, horským dobrodružstvím a zábavným rodinným dovoleným.

Vinařský podzim Dolního Rakouska 2014

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975Svěží a vlhký vzduch po ránu, který v poledne prohřejí stále ještě teplé sluneční paprsky, praskající listí pod nohami a těžká vůně vylisovaných hroznů a přezrálých jablek: zrakem, čichem a citem poznáme, kdy se v Dolním Rakousku v poklidu usadil podzim. Žádný klid ale naopak nečeká vinaře, v jejichž žlutočerveně zbarvených vinohradech a vinných sklepech svítících až dlouho do noci vládne rušný provoz.

Tradice a zvyky jsou hlavním tématem kampaně DZT pro rok 2015

l6dkx96af8ff8bomgqcuaharsp16nyi98jlutlytaes1gnspwykgjjxtztwo33jhhwt-7fmJak „Tradice a zvyky“ formují mezinárodní image turistické země Německo a určují jeho pozici na trhu v rámci mezinárodní konkurence – tomu se bude věnovat tematická kampaň Německé turistické centrály (DZT) pro rok 2015.

Trendem je City Hopping: Poznejte 4 německé metropole během jedné cesty

2786 duesseldorfProjet co nejvíce měst, za co nejkratší dobu – to je současný trend v cestování, pro který se už vžil pojem City Hopping. Berlín: Na kolo, za Pipi Dlouhou Punčochou nebo na koncert? Hlavní německá metropole láká na mnoho zajímavých památek i na unikátní kulturní program. Jedinečnou atmosféru si můžete užít třeba ze sedla kola na Wall Tour, která vede podél dřívější Berlínské zdi

5x letos k moři jinak!

mala morska vila foto jitka kurellovChcete vyrazit k moři, ale nechcete strávit celou dovolenou povalováním na pláži? Navštivte místa, kde vám přeplněné pláže neznechutí zasloužený odpočinek. Dánsko, Francie, Španělsko, Nizozemí i Británie mají své skrýše, kde si užijete teplo, prozkoumáte vyhlášené pamětihodnosti a zažijete autentickou atmosféru.

Strana 22 z 30