Zima ve Vorarlbersku

wcacvjoms6dbz0iouu3he0sm35zlazsscsiybmkzsuer2-cdcu9bjleeu849eefa-bzt5myVorarlbersko se rozkládá v nejzápadnější části Rakouska, mezi Bodamským jezerem a Alpami, v těsném sousedství s Německem, Švýcarskem a Lichtenštejnskem. Návštěvníci Vorarlberska především oceňují krásnou a proměnlivou krajinu, kulturu v mnoha podobách, stejně jako nepřeberné množství nabídek ze strany vorarlberských hostitelů, které zahrnují obrovské množství aktivit a umožňují tak prožít nádhernou dovolenou.

Lyžařská dovolená v Gasteinu: zimní ráj Gasteinské údolí

ad61525aecd36a287baccdab08b1c19f lZimní sportovci jakéhokoli zaměření najdou v Gasteinu svou zemi zaslíbenou. Lyžaři a snowboardisté mohou vykrajovat oblouky ve čtyřech oblastech zimních sportů a na celkem 220 kilometrech vždy perfektně vysněžených a upravených sjezdových tratí. Milovníci freeridingu, a tedy jízdy v hlubokém sněhu ve volném terénu, mají k dispozici nekonečný prostor v civilizací nedotčené vysokohorské přírodě.

Korutanská střediska hlásí 50 cm čerstvě napadnutého prašanu, ledovec Mölltal až 250 cm

01michael gruber bad kleinkirchheim tourismus thermal rmerbad1Na slunném jihu Rakouska se zimní sny stávají skutečností, a to v podobě lyžařské zábavy na širokých, upravených svazích a rozmanitých nabídek na sjezdovkách i mimo ně. 24 lyžařských středisek, z nichž mnohé dosahují výšky až 3000 metrů nad mořem (Heiligenblut, Mölltalský ledovec), zatímco jiné nadchnou jako rodinná destinace - jsou zárukou, že každý tu najde svou vysněnou trať.

Salcburk – jeviště světa: Po stopách písně Tichá noc

salzburg-stadtansicht-in-der-nacht--tourismus-salzburg--oV tichém období roku panuje ve městě světového kulturního dědictví UNESCO zvláštní podmanivost. Kouzelné vánoční trhy, akce plné adventní atmosféry a zajímavé výstavy betlémů lákají do Salcburku, k prvopočátkům koledy Tichá noc, svatá noc.

Vorarlbersko: Varianty ve sněhu

654928Na západě Rakouska, mezi Bodamským jezerem a Arlbergem předvádí zima celou svou nádheru. Moderní lyžařská střediska, spousta přírodního sněhu a nápadité nabídky: Ve Vorarlbersku pěstují umění lyžování již více než 100 let a - ještě mnohem déle - kulturu pohostinnosti. Vyhlášená kuchyně spoléhá na regionální produkty. A také mimo sjezdovky je co objevovat. Zhruba šest hodin trvá cesta z Prahy do lyžařských oblastí Vorarlberska.

Zima pro sportovce, požitkáře i rodiny

5c7dff4aac508665717ba812fc4d58af 2 xlV Tyrolské Zugspitz Areně zažívají zimní rekreanti v sedmi lyžařských areálech poblíž hranice nejlepší sjezdařské podmínky, tyrolskou pohostinnost a rodinnou atmosféru. Nový šestimístný lyžařský vlek se letos postará o ještě lepší infrastrukturu na sjezdovce Ehrwalder Alm.

Zimní sezona v Jižním Tyrolsku: propojená střediska, nové lanovky i unikátní muzeum

9q5ywjr9l31wdp4q-p8vfrhcgziu-jozn7qmet7m2tun7obou8h5vnuo dahmoncoqyv6cwJižní Tyrolsko vítá letošní zimní sezonu řadou novinek. Mezi ty největší patří propojení dvou středisek v údolí Hochpustertal či muzeum Reinholda Messnera na vrcholu Kronplatzu.

Vánoční trhy v Evropě začínají už v listopadu

fiispn3qpf4drv7duwqlybwwtxxngrbyqptusxafr4v01tfzb1lokd9yybrrfu3axop5zlaVyhlášené vánoční trhy začínají v některých evropských metropolích už v listopadu! Vydejte se za neopakovatelnou atmosférou do Berlína, Bratislavy, Budapešti, Drážďan, Kodaně, Lipska, Londýna, Mnichova nebo třeba do Vídně. A pozor: autobusy Eurolines vás až do 11. prosince zavezou do téměř 50 měst v rámci akce 1+1 dva za cenu jednoho!

Projeďte Slovinsko a Chorvatsko na kole

0mkngl72toe27cohui54n4beqqoyjthyPoznejte nejčastější dovolenkovou destinaci Čechů jinak. Sbalte si batoh a kolo a hurá do Chorvatska přes slovinské kopce. . „Češi jsou národem cyklistů. Proto přicházíme s novými destinacemi, které jsou poblíž nejkrásnějších evropských cyklotras. A ty jsou i kolem Mariboru a Záhřebu, který je navíc skutečnou lahůdkou pro milovníky památek a navíc je blízko moře,“ doporučuje Pavla Lauermannová z Eurolines.

Strana 21 z 30