Hlavní stránka

Cestujete v zimě rádi?

 

Podzim je v plném proudu a příchod zimy na sebe nenechá dlouho čekat. Zatímco někteří s nadšením vytahují lyže, další si chtějí raději zavzpomínat na léto a i během zimních měsíců si dopřát venkovní koupání. Termální jezero Hévíz nacházející se od našich hranic jen pár hodin cesty autem i v zimě láká na teplotu vody od 23 do 25 °C bez ohledu na to, že venku právě leží sníh nebo mrzne.

Návštěva německého Cadolzburgu aneb expedice do středověku

burgNecelé dvě hodinky cesty na západ od českých hranic leží u nás poměrně neznámý hrad Cadolzburg. Jen kousíček od Norimberku se skrývá téměř 900 let starý poklad, který rozhodně stojí za povšimnutí. A díky interaktivní výstavě nabízí jedinečný pohled do běžného života středověké šlechtické rodiny.

Dovolená, která je šetrná k přírodě

burgLidé hlavně z velkých měst, ne zřídka zamořených smogem, se vracejí ve svých volných chvílích k přirozenějšímu, ekologičtějšímu a méně hektickému trávení své volného času. Často do přírody a bezprostřední blízkosti zvířat, kde mohou nerušeně odpočívat. Na farmách sdružení Roter Hahn je možné nalézt vytoužený klid a odpočinek v souladu s přírodou. 

Törggelen – tak chutná Jižní Tyrolsko

vinoLesy, ovocné sady a vinohrady v údolích se předhánějí ve své pestrosti barev, o něco výše slunce zahaluje modřínové lesy a skály zlatým světlem. Krásnější místo na turistiku než Jižní Tyrolsko na podzim byste asi nenašli. A kdy jindy také poznat jihotyrolskou gastronomii. Törggelen, oslava nového vína a jídla a největší událost podzimu v Jižním Tyrolsku, začíná již v těchto dnech na statcích místního farmářského sdružení Roter Hahn.

 

Údolí Mosely a Áry ožijí vinobraním

rgblc63oki9vifht9mugfmqfhrglplzwr7rakzmtvbxmogtlfwlpftbn-uk88wz1ex8sawcJedna z nejlepších německých vín vznikají v údolích Mosely a Áry na jihozápadě země. Ideálním obdobím k návštěvě vinařských regionů je září a říjen, doba dozrávání hroznů a vinobraní.

Strana 19 z 54