TRAVELNEWS.CZ

Hlavní stránka

PAŠERÁCKÝ FESTIVAL: V Tyrolsku inspiruje nový festival

 

Náměstí v Kössenu se letos poprvé stane dějištěm zbrusu nového pašeráckého festivalu, který nahradí tradiční pohánění dobytka. Festival se uskuteční 23. září 2023 od 11:00 do 19:00 a bude za každého počasí zábavným zážitkem pro celou rodinu.

Podzimní tip na zážitek: Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

download 4Zpestřete si podzimní dny nevšedním zážitkem – objevováním tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek. Speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí, které vás zavedou i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od pondělí 25. září do neděle 1. října – vždy od 17 a 18 hodin.

Za romantikou, pocitem svobody i na bramborák. Česko láká nejen turisty z Jižní Koreje

vstava pro vechny smysly 2018 6Zahraniční turisté u nás při poznávání Česka utratí za den i několik tisíc korun. I proto jsou velkým přínosem pro tuzemskou ekonomiku. Loni příjmy z turismu dosáhly 118 miliard, byly tak o téměř 51,2 mld. Kč vyšší než v roce 2021. V předcovidovém roce 2019 však šlo o částku 167 mld. Kč. Agentura CzechTourism proto pomáhá s návratem zahraničních turistů do České republiky. Potenciál skýtají mimo jiné turisté z Jižní Koreje.   

Letenky ze sousedních zemí mohou být pro cestovatele až o 30 % levnější

 havel_jpg_3_hotelCeny letenek se mohou výrazně lišit s ohledem na místo odletu, mnoho českých cestujících tak při vyhledávání volí místo domácího letiště lety ze sousedních zemí. Dle dat více než třetina Čechů odlétá z letišť mimo Českou republiku, jde primárně o Vídeň, Katovice či Krakov. Tato letiště Češi využívají pro lety na delší vzdálenosti (USA) i pro cesty v rámci Evropy (například Španělsko, Portugalsko či Itálie).

Sezóna v Trentinu je v bezpečí

 snmek 288Po velmi příznivém začátku sezóny v lyžařských areálech zajišťuje nová sněhová nadílka a velmi dobrá příprava sjezdovek skvělé lyžařské podmínky ve všech střediscích.

Strana 2 z 54