TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa 5 tipů na zábavu v Dolním Rakousku

5 tipů na zábavu v Dolním Rakousku

1ducjjhzof2k2ekjztwexsxsw70zxmraluntytz _n2x8mnfhojvrtihui54n4beqqoyjthy

Ať už vás zajímá fotografie, koncerty pod širým nebem, rozkvetlé zahrady nebo dávná historie, v Dolním Rakousku to najdete. Tak pestrá, jako je celá země, je i nabídka akci pro letošní rok.

5 tipů na zábavu v Dolním Rakousku

1. Svět v obraze - Největší fotografové světa jako hosté největšího fotografického festivalu Evropy v Baden bei Wien!

Třicet pět příběhů ve fotografii na téma „Člověk a jeho okolní svět“ promění město Baden v blízkosti Vídně od 8. června do 30. září v jednu velkou open air galerii. Slavný fotografický festival, původně z Bretaně, se letos poprvé přesouvá ze své domoviny a právě do Dolního Rakouska. „Festival La Gacilly Baden Photo“ provede návštěvníky za volné vstupné asi nejkrásnější open-air fotogalerií Evropy. Letos se bude jednat především o fotografie z Afriky.

2. Zahradní léto v Tullnu - Město jako jedna velká rozkvetlá zahrada

Městečko Tulln se již po osmé promění přes léto v jednu velkou zahradu. Od 5. května do 30. září se propojí umělecká a zahradnická díla v jedno. Pestrý doprovodný program ještě více zpříjemní návštěvu letního Tullnu – vyjížďky na kolech, procházky naboso lužními lesy, požitkářská snídaně v zahradách nebo na workshopy zahradničení. 

3. Hudební léto Grafenegg – Open-air scéně na zámku

Letos poprvé se rozezní hudba zámeckými zahradami již na jaře. Velikonoční trhy budou spojené s tradičními koncerty. Festivalové hudební léto pak začne 21. června a až do 9 září si návštěvníci budou moci vychutnat klasické tóny na otevřené scéně. Festival na zámku Grafeneggu je svými mezinárodními orchestry známý jako vrchol dolnorakouského kulturního léta. V roce 2018 zahrají v tomto jedinečném prostředí Mariinsky Orchester St. Petersburg pod taktovou Valeryho Gergieva nebo Royal Philharmonic Orchestra pod vedením Charlese Dutoita a světoví sólisté – mezi nimi Hélène Grimaud, virtuózka Hilary Hahn, Juan Diego Flórez a Rudolf Buchbinder. https://www.dolni-rakousko.info/grafenegg

4. „Proč se ve světě jí, tak jak se jí“ – Interaktivní výstavy na zámcích Hof a Niederweiden

Výstavy budou probíhat v letech 2018-2020 ve třech fázích, první, která bude od 15. března do 20. listopadu, se zaměří na výrobu potravin. Tři výstavy osvětlí historii, současnost a budoucnost jídla počínaje výrobou přes distribuci a konzumaci jídla až po jeho vliv na jednotlivce, celou společnost a na životní prostředí – návštěvníci se mohou ponořit do komplexního světa jídla a hravým způsobem tento svět poznávat. 

5. Cesta časem 1000 zapomenutými roky – historická výstava na zámku Schallaburg

Schallaburg nám v roce 2018 připomene dějiny Byzantské říše a západní civilizace. Výstava pojednává o dvou světech, které se vzájemně znaly, a přesto si byly v mnohém naprosto cizí. Výstava je zároveň objevnou cestou pro velké i malé, díky interaktivním hrám, zastavením s poslechem a aktivní účastí se cesta do středověku a stává zážitkem pro celou rodinu. mstvím stačí zajet do muzea MAMUZ v Mistelbachu

Prostřednictvím nové výstavy umožňuje Muzeum MAMUZ v Mistelbachu od 3. března do 25. listopadu 2018 podrobně nahlédnout do tajemství kultury starověkého Egypta. Rekonstruovaná Sennedjemova hrobka a početné originální nálezy z hrobek egyptských panovníků patří k vrcholům výstavy, která se mimo jiné podrobně zabývá stavební technologií a architekturou egyptských pyramid.