TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Výlet do Orlických hor

Výlet do Orlických hor

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7ja

V Čechách máme nespočet krásných míst, kam se můžete vydat na letní či podzimní výlet. Co třeba do Orlických hor? Nabízejí krásnou přírodu, velký počet tras pro turistiku s různou náročností i adrenalinové zážitky. Jejich vrchy můžete zdolávat pěšky, na kole a třeba i na koloběžce či kolečkových lyžích.

Jedno z nejznámějších středisek je Deštné v Orlických horách, kde se umí o turisty bezvadně postarat. Nemusíte s sebou vláčet sportovní vybavení, vše potřebné pro sport i zábavu vám poskytnou v Adventure parku.

V Adventure půjčovně v Deštném vám zapůjčí vše, na čem si můžete vyjet do terénu - horská kola i elektrokola, koloběžky, kolečkové terénní lyže a inlajny. Milovníci adrenalinovějších zážitků si mohou vyzkoušet jízdu z horských svahů na terénních tříkolkách nebo vyjížďku na čtyřkolkách po okolí Deštného.

Kdo má rád golf, nebo si ho chce vyzkoušet, může navštívit adventure minigolf, kde si hru vychutná na 18 jamkovém členitém hřišti. Překážkami jsou zde terénní nerovnosti, boule, či vodní pasti stejně jako u pravého golfu. Nechybí ani cvičný green.

Další možnosti sportovního zápolení poskytne víceúčelové hřiště vhodné na volejbal, nohejbal, tenis, basketbal, fotbal, házenou i florbal.

Moderním sportem pro všechny věkové kategorie je lezení v lanovém parku. Ten v Deštném má 6 okruhů s různou náročností, od dětského přes rekreační až po ten nejnáročnější s 33 překážkami.

Při dlouhých túrách se děti často nudí, ale to jim nebude hrozit na Kačenčině pohádkové stezce, která je plná zážitků. Vládkyně Orlických hor Kačenka je bude očekávat na osmnácti stanovištích, na kterých jsou pro malé turisty připraveny zábavné úkoly. Délka celé stezky je 18 km, ale putování lze rozdělit na menší okruhy. Na většinu stanovišť je možno dojet i s kočárkem, ale někdy je to dost do kopce. Je zde však možnost využít sedačkovou lanovku z Deštného na Studený vrch, kde vám kočárek zdarma přepraví. Mapu stanovišť naleznete na https://kacencinastezka.cz

Tak neváhejte a vydejte se do Orlických hor s dětmi, s babičkami a dědečky, s přáteli, se zvířaty a s dobrou náladou