TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Krkonošská Stezka chystá pro své návštěvníky novinku a pomáhá složkám IZS.

Krkonošská Stezka chystá pro své návštěvníky novinku a pomáhá složkám IZS.

stezka

Stezka korunami stromů Krkonoše se svým návštěvníkům otevře bezprostředně po ukončení platných omezujících opatření. Příznivci Stezky mohou mezitím svým blízkým pořídit dárkový poukaz a Stezku tak podpořit. Po znovuotevření na návštěvníky čeká i novinka v podobě nové adrenalinové atrakce – speciální pavoučí sítě, na které budou moci návštěvníci prověřit svou odvahu.

Poslední novinkou je i speciální podpora pracovníkům Integrovaného záchranného systému, kterým Stezka za jejich nekončící nasazení věnuje po celé ČR 100 dárkových poukazů.

Krkonošská Stezka korunami stromů patří mezi nejpopulárnější turistické atrakce Královéhradeckého kraje. Svou popularitu opětovně prokázala nedávným milníkem, kdy jejím vstupním turniketem na konci září prošel miliontý návštěvník. V současné situaci je však, stejně jako ostatní volnočasové a turistické atrakce, uzavřena. Svým fanouškům nabízí prostřednictvím eshopu na webových stránkách www.stezkakrkonose.cz možnost zakoupit si dárkový poukaz. Ten může sloužit jako vhodný dárek blízkým nejen v předvánoční době.

Nyní přichází s možností potěšit i pracovníky Integrovaného záchranného systému.

Stezka ve spolupráci s rádiem Blaník do vánoc věnuje 100 dárkových poukazů pro pracovníky nemocnic po celé ČR. Svým příznivcům nyní nabízí podobnou možnost poděkování konkrétním zdravotníkům, hasičům, policistům, vojákům nebo pracovníkům v sociálních službách formou koupě dárkových poukazů v eshopu za zvýhodněnou cenu a navíc napsat vlastní vzkaz či věnování.

Novinkou je Pavoučí síť

Během uzavření provozovatelé Stezky připravili pro její návštěvníky překvapení v podobě nového adrenalinového prvku. Nová pochozí síť dá během procházky po Stezce návštěvníkům možnost projít se nad volným prostorem ve výšce 23,7 metrů nad zemí. Inspirací pro tento adrenalinový prvek byla první síť na partnerské slovenské Stezce Bachledka, kde se těší velké oblibě. Plocha pavoučí sítě je 20,8m2, na výrobu bylo použito 445 metrů lana a stejně jako celá Stezka má nosnost 500 kg na metr čtvereční. Návštěvníci se tak mohou nově ocitnout přímo nad volným prostorem a zjistit, kam až jejich sebejistota ve výškách sahá. Tato nová atrakce samozřejmě splňuje veškeré bezpečnostní normy a je 100% bezpečná pro všechny návštěvníky Stezky.

Více informací najdete na www.stezkakrkonose.cz

O Stezce

Stezka korunami stromů Krkonoše se nachází na okraji Janských Lázní v Krkonoších. Jedná se o vyhlídkovou věž, která je vysoká 45 metrů. Na trase v celkové délce 1 511 metrů se vydáte od kořenů až ke korunám stromů. Na rozdíl od běžného výletu do lesa vám Stezka korunami stromů Krkonoše ukáže les z jiné perspektivy a jedinečná podzemní expozice vám nabídne možnost prostudovat mikrosvět půdy. Každý návštěvník se na informačních tabulích dozví o tom, co vlastně půda je a jak se pozná, že je půda živá.

Při stoupání do výšky 24 metrů vás čeká 40 skleněných cedulek s kukátky. Pohledem skrze ně se dozvíte zajímavosti o lese kolem vás. Kromě kukátkových cedulek jsou pro vás připraveny tři vyhlídky do lesa, kde zjistíte, jaká je rozdíl mezi „pěkným“ a „nepěkným“ lesem. Dozvíte se ale i o houbách a zvířatech, která zde žijí. Nejen děti, ale i dospělí si mohou vyzkoušet, jaký je to pocit pohybovat se ve výšce 24 metrů a pod sebou mít zdánlivě nebezpečnou propast. Když vystoupáte na vrchol Stezky do výšky 45 metrů, budete si moci vychutnat výhledy do korun stromů smíšeného krkonošského lesa a do celé krajiny kolem. Cestu dolů si pak můžete zkrátit a urychlit tobogánem, jehož tubus o průměru jeden metr je dlouhý 80 metrů. Původně byl tobogán určen dětem, ale hojně jej využívají všichni návštěvníci, včetně seniorů. Zatím nejstaršímu jezdci na tobogánu bylo úctyhodných 85 let. Za pěkného počasí letíte v tobogánu rychlostí 30 km/h, za špatného počasí tobogánem sjet možné není. Rychlost, kterou byste (podpořeni napršenou vodou) jeli, by mohla dosáhnout totiž až 80 km/h.

Stezka je vhodná pro všechny ty, kdo se zajímají o českou přírodu, vyhledávají aktivní odpočinek, dobrodružství a rádi se dozví nové a zajímavé informace. Jelikož je Stezka v celé své délce bezbariérová, mohou ji navštívit i návštěvníci s hendikepem nebo rodiny s dětmi v kočárku