TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Kam za sportem, když je venku psí počasí?

Kam za sportem, když je venku psí počasí?

zacatecnik-horolezeni-4Rádi trávíte volný čas aktivně a sport je váš největší kamarád? Co ale dělat, když venku se čerti žení a vy nechcete sedět doma? Máme pro vás pár tipů, kam vyrazit za sportem a zlepšením fyzičky.

Lezení za každého počasí

Milovníkům skal a pískovců sezona s příchodem podzimu nekončí. Přesouvají se totiž na lezecké stěny, které jsou pro ně nejen příjemným zpestřením, ale také tréninkem na opravdové skály. Navíc sem můžete vzít sebou i děti, které se tu inspirují zkušenými lezci a zároveň mohou udělat své první lezecké krůčky. Je pravda, že každý správný horal vám řekne, že lezecká stěna prostě není to pravé lezení. Chybí tomu pořádná dávka adrenalinu a nebezpečí. Ale pokud nepatříte k této skupině lezců, lezecké stěny vás budou bavit. Vybrat si můžete různé cesty obtížnosti a zdokonalovat se. A kde je možné si lezecké umění vyzkoušet? Rozhodně byste neměli minout horolezecké centrum v Sobotce nedaleko Jičína. Mají zde dokonce nejdelší stropní spáru v Česku. Sobotka se nachází nedaleko hradu Kost a zámku Humprecht.

Golf není jen outdoorová záležitost

Přestože by se mohlo zdát, že golf je vyloženě letní a venkovní aktivitou, milovníci tohoto sportu nemusí v zimě zahálet. Právě trénink v zimě je základem pro celou následující letní sezonu. Za indoor golfem můžete vyrazit třeba do Ostravy či Ústí nad Labem. A pokud patříte k začátečníkům, je to ideální možnost, jak udělat své první krůčky. V každém golf centru vám ochotně poradí.

Plavání může být i zábava

Typickým sportem, který můžeme provozovat za každého počasí, je plavání. Krytých bazénů je všude spousta, takže si každý může vybrat dle svého gusta. Navíc můžete plavání spojit se zábavou a vyrazit do některého z aquaparku v Česku. Tím největším nejen u nás, ale i v celé střední Evropě, je pražský aquapark Čestlice. Strávit zde můžete klidně celý den a nebudete se nudit. Pokud hledáte tak trochu netradiční aquapark se spoustou atrakcí nejen pro děti, vydejte se do Liberce do Centra Babylon, kde se budete cítit jako v dobách antiky.

zdroj:

CzechTourism

7 kun