TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Změny v botanické zahradě v Troji – areál se dočkal propojení

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaBotanická zahrada hl. m. Prahy si pro své návštěvníky připravila velkou novinku. Areál venkovních expozic a areál u skleníku Fata Morgana budou poprvé v historii propojeny. Lávka, po níž bude možno chodit z jedné části do druhé, bude otevřena při zahájení výstavy orchidejí, tedy již 3. března.

Závody vážné i nevážné a mnoho dalšího aktuálně nabízí hory v Česku. Hlásí sníh a sjezdovky v provozu

lucnuJezdit na běžkách, lyžích či skialpech, ale také sprintovat v lyžácích nebo ve snowboardových botách. To vše lze v současné době podniknout na horách v Česku. Zimní turistickou sezónu, která se kvůli počasí posunula na únor a březen, si může užít úplně každý. Ti aktivnější třeba jako závodníci na akcích v Krkonoších, Jizerských či Krušných horách, na Šumavě aj. A nejen s rodinou se dá vyrazit na kopec sáňkovat či lyžovat, také bruslit nebo se zapojit do akcí plných humoru a dobré nálady.

Turistů bylo loni meziročně o 71 % víc, méně ale než před pandemií. Nejvíc po Česku cestovali Češi

owg ceick4tld650wd7mfogdqlpmjsmbnba_m-njrzg4moq8s1rkzvlhnov-bub3o_lmayuO 9 % víc než před covidovou pandemií v roce 2019 objevovali loni Česko přímo jeho obyvatelé. Tuzemských turistů v hromadných ubytovacích zařízení (HUZ) bylo 12,1 milionů (62,2 %), hostů ze zahraničí přijelo 7,3 milionů (37,8 %). Celkem podle analýzy Institutu turismu agentury CzechTourism, která vychází z dnes publikovaných dat Českého statistického úřadu, Česko v roce 2022 navštívilo cca 19,5 milionů lidí z celého světa. Kromě rezidentů bylo nejvíc Němců, Slováků a Poláků.

Národní technické muzeum spustilo audioprůvodce SmartGuide. Ten už provádí návštěvníky první expozicí

vstava pro vechny smysly 2018 6Největší česká instituce specializovaná na muzejní sbírky technického charakteru, Národní technické muzeum (NTM), uzavřelo spolupráci se společností SmartGuide, českým startupem, který vyvíjí platformu pro publikování digitálních audioprůvodců. Aktuálně ji návštěvníci mohou využít na prohlídkové trase nové expozice Hardtmuth: od uhlu k tužkařskému impériu, která se sestává z 15 „checkpointů“. Její obsah je k dispozici jak v češtině, tak i v angličtině pro zahraniční návštěvníky.

Během jarních prázdnin je v současné době největší zájem o Liberecký kraj

download 4V Česku tento týden začaly jarní prázdniny. Postupně se uskuteční ve všech regionech, tak aby se ve školním volnu během šesti týdnů vystřídala celá země. Se žáky a studenty tráví čas zpravidla také rodiče, berou si dovolenou. Tomu odpovídá i vytíženost ubytovacích zařízení. Se začátkem aktuálních prázdnin byly víkendové rezervace větší než 41,5 %, největší obsazenost, a to přes 71 % hlásil Liberecký kraj.

Strana 8 z 107