TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Říční a sluneční lázně budou i letos otevřeny

ll-riecnekupele7Jedinečná památka Dušana Jurkoviče z roku 1903 - Říční a sluneční lázně, patřící Lázním Luhačovice, a.s., kde jsou dodnes zachované unikátní převlékací dřevěné kabiny s původním vybavením, bude i letos po celý červenec a srpen otevřena pro veřejnost. Areál bude možné využít denně za příznivého počasí od 10 do 18 hodin pro slunění a relaxaci. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice.

Karlovy Vary stojí o českou klientelu

48bqqhu9acy6isjquo9vz cyc2iq7hylshtvmbfzsfumu6tvxhlt-h3wj7qp_lpgbag_0viLázně Karlovy Vary mají tolik přívlastků, jako žádné jiné na území bývalého Československa. Možná o nich právem prohlásit, že jsou mezinárodně nejznámější, nejnavštěvovanější, nejproslulejší a nejstarší. Svou slávu odvozují od císaře Karla IV., který je založil. Léčí se v nich zejména nemoci trávicího ústrojí, poruchy látkové přeměny a žláz s vnitřní sekrecí. Vynikající výsledky mají v léčbě diabetes.

Mlynářovy toulky za historií Špindlerova Mlýna

299114Špindlerův Mlýn připravuje každé léto celou řadu zábavných a společenských akcí, jejichž cílem je pobavit malé i velké návštěvníky města a zpestřit jejich pobyt v oblíbeném horském středisku. Jednou z nich jsou Mlynářovy toulky, připravené letos na sobotu 11. července.

Mezinárodní klání oficiálně zahájilo letní sezónu v Tatrách

3neDva největší liptovské aquaparky Tatralandia a Gino Paradise Bešeňová odstartovali 13. června letošní letní sezónu v Tatrách, a to tradiční akcí Water Fit Battle. Návštěvníci již čtvrtého ročníku mezinárodního klání v netradičních sportovních disciplínách hromadně cvičili v bazénech a užívali si vodních radovánek. Na oblíbené akci nechyběla ani celá řada českých osobností.

Dovolená s dětmi: je libo horský adrenalin, nebo lázeňský wellness?

horsky potok_nahledDěti akční dovolenou milují, rodiče ji zas rádi kombinují s wellness odpočinkem. V Janských Lázních v rámci prázdninového programu zažijete obojí.

Špindlerovské otevírání léta: bohatý program pro rodiny s dětmi, akce „1+1 zdarma“ i závod horských kol

dehchdh4kvxcw5bjsrzebm6tgp7zeibpugpzusslgxzf3vukbeh6apdek2-5dmgf62dzzbkyNejvětší české horské středisko oficiálně otevírá poslední květnový víkend letní sezónu. Těšit se můžete na tradiční opening Špindl Bike Parku, v němž najdete tratě jak pro zkušené bikery tak i pro začátečníky, na první závod Českého poháru MTB Downhill, slavnostní zahájení provozu výletních naučných stezek, otevření lanovky na Svatém Petru nebo přehlídku dravců a ukázky sokolnictví. Využít můžete i spoustu slev v rámci projektu „1+1 zdarma" po celém Špindlu.

Tip na výlet: Za zlatem a zážitky do Kašperských Hor

web-kasperk--kredit-nebespanPřezdívá se jim zlatá brána Šumavy, protože právě tady začínala slavná obchodní stezka do Německa. Obchodníci po ní putovali už za Karla IV. a vy se tady i dnes můžete na chvíli ocitnout v jejich kůži, v době, kdy se tady těžilo zlato. Zlaté časy však zažívají Kašperské Hory i dnes. Přesvědčte se o tom...

Tip na výlet: Šumavský hrad Kašperk zve na víkend plný buchet

hrad kaperkStrážní hrad Kašperk, s 886 metry nadmořské výšky nejvýše položený královský hrad v Čechách, je během turistické sezóny dějištěm mnoha zajímavých akcí, které nadchnou návštěvníky všech generací. O víkendu 30. – 31. 5. bude majestátní středověký hrad uprostřed šumavské přírody plný buchet. Proč se v hlavní roli ocitnou právě buchty?

Červnový rodinný den ve Špindlu nabídne spoustu atrakcí pro děti, filmové hvězdy i večerní běžecký závod

lokyPlánujete s rodinou jarní výlet do přírody? Navštivte největší české horské středisko v Krkonoších. První červnovou sobotu se ve Špindlu uskuteční první ročník běžeckého závodu RAJEC Špindlerův Mlýn Night Run. Ten bude vyvrcholením rodinného dne s bohatým programem pro děti i dospělé. Těšit se můžete na spoustu soutěží, dětské atrakce, terénní tříkolky, Špindl Bike Park, první 3D letteringové hřiště, české olympioniky i herecké hvězdy chystaného filmového debutu Vojty Kotka.

Strana 47 z 60