TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Putovní výstava Fenomén IGRÁČEK zavítá na Zámek Slavkov - Austerlitz

leZámek Slavkov u Brna je známý především díky Vzpomínkových akcím na Bitvu tří císařů konajících se na začátku prosince. V malém městě ležícím jen dvacet kilometrů od Brna se toho ale děje podstatně více. Jen Zámek Slavkov - Austerlitz ročně pořádá desítky akcí, další desítky hostuje.

Užijte si sjíždění řeky bez rizik

306479 2675520733734_1378094761_nVodáctví má na našem území letitou tradici, neboť již v polovině 19. století se lodě začaly používat i jako sportovní a rekreační plavidla. Mnozí z nás si bez sjíždění řeky nedovedou pravé léto vůbec představit. Celoročně oblíbenou a nejnavštěvovanější řekou je Vltava, vodáky ale můžeme vidět také na divoké Sázavě, klidné Lužnici či na čtvrté nejdelší řece v ČR - Ohři. Jak se ale na sjíždění řeky připravit, abychom si z něj odnesli jen příjemné zážitky?

Tip na výlet: Idylické zahrady v českokrumlovských klášterech

klastery cesk krumlov 2016_2006Kláštery Český Krumlov nabízejí jedinečnou příležitost nahlédnout do minulosti, poznat středověký klášterní život. Součástí areálu unikátního trojklášteří, historické prameny jej zmiňují poprvé v roce 1350, byly od počátku zahrady – zahrada klarisek a zahrada kláštera minoritů.

Nedělejte kompromisy a namiřte si to rovnou do Karlových Varů

dsc 4470-rKarlovy Vary mají co nabídnout během celého roku a návštěvníci zde vždy najdou zajímavé akce. V tomto roce město připravilo 6 velkých akcí. Při plánování svého pobytu v Karlových Varech se nezapomeňte informovat, zda se v té době něco ve městě nekoná.

Koncerty a divadelní představení pod širým nebem na zámku v Děčíně

0261fHudba byla nedílnou součástí zámeckých slavností i běžného dne tamních obyvatel. Klavíry, spinety, housle a jiné hudební nástroje jsou téměř ve všech expozicích každého z nich. Nejinak je tomu také v případě děčínského zámku. Děčínský zámek a jeho obyvatelé byli dokonce inspirací Fryderyku Chopinovi. Roku 1835 zde proslulý skladatel pobýval. S jeho pobytem je spojován tak zvaný Děčínský valčík, který umělec věnoval komtese Juže (Josefině) Thunové, dceři tehdejšího majitele zámku.

Graham Candy vystoupí na Sázavafestu 2016

grahamcandy2016 creditmichelpassin smallerPořadatelé hudebního festivalu Sázavafest ohlašují další skvělé jméno současné pop music. Graham Candy, původem novozélandský zpěvák za sebou nechal jedenáct časových pásem, aby se s přesídlením do Berlína pokusil zrealizovat svůj hudební sen. Společně s projektem „Alle Farben", složili nadčasový hit „ She Moves (Far Away)", který je proslavil jak v Německu, tak i v dalších zemích západní Evropy.

Literární marmeláda a mariánskolázeňský zázrak

pavilon lesnho prameneV neděli 12. června od 12.00 do 16.00 hod. se v Mariánských Lázních bude konat hudebně-literární festival Literární marmeláda – ČR. Festival proběhne vedle pavilonu Lesní pramen blízko známé bukové aleje, po níž se kdysi rádi procházeli ruští spisovatelé, kteří tu hledali inspiraci. Patří mezi ně například Ivan Turgeněv, Ivan Gončarov, Nikolaj Leskov, Maxim Gorkij a mnoho dalších.

Orlické toulání – příroda, sport a relaxace

bl20plus malinov20soufl_2Orlické hory i jejich podhůří vyzařují klid a pohostí nás příjemnou a pohodovou atmosférou. Mírný profil samotného hřebene je stvořený pro nenáročnou turistiku, pěší i cyklistické toulky. Oblíbená je především Jiráskova hřebenová trasa. Malebné podhůří je zvlněno do mnoha kopečků s hustou sítí cyklotras, příjemných cyklo a inline stezek podél řek, kde si přijdou na své cykloturistické rodiny, nároční i sváteční cyklisté.

Šumavský hrad Kašperk zve na Víkend plný buchet, rýžování zlata a víkendové prohlídky

11377341 841369155932214_9186790503804173559_nKašperk, středověký strážní hrad uprostřed šumavské přírody, o víkendu 28. – 29. května zaplní buchty nejrůznějších rozměrů. Tradiční akce Víkend plný buchet pod heslem „Není buchta jako buchta" zahájí oblíbenou řadu Oživené historie.

Strana 42 z 60