TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Vydejte se do pravěku v nové expozici na Zámku Svijany

 dsc8615 - mediumZámek Svijany se 1. května opět otevřel pro veřejnost. K sedmému výročí svého zpřístupnění si pro návštěvníky připravil překvapení v podobě unikátní expozice Neolitu a Eduarda Štorcha instalované do dvou zámeckých místností.

Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

3. post-awards-fireworksZpestřete si jarní dny nevšedním zážitkem – objevováním tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek. Speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí, které vás zavedou i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od pondělí 29. května do neděle 4. června – vždy od 17 a 18 hodin.

Loučeňský zámek promluví řečí květin

vstava pro vechny smysly 2018 6Středočeský zámek Loučeň ozdobí všechny své komnaty květinami. Ty budou až do začátku června promlouvat jak svojí vůní, tak vlastní květomluvou k vám ke všem, kdo si chtějí jarní měsíce zpestřit a obohatit něčím zajímavým. Netradiční prohlídkou Vás zámkem kromě jednoho z členů knížecí rodiny provedou také květiny a budou Vám vyprávět svůj příběh.

Loučeňský zámek promluví řečí květin

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaStředočeský zámek Loučeň ozdobí všechny své komnaty květinami. Ty budou až do začátku června promlouvat jak svojí vůní, tak vlastní květomluvou k vám ke všem, kdo si chtějí jarní měsíce zpestřit a obohatit něčím zajímavým. Netradiční prohlídkou Vás zámkem kromě jednoho z členů knížecí rodiny provedou také květiny a budou Vám vyprávět svůj příběh. S květinami a s květinovou vílou Jiřinkou se potkáte i v zámecké parku a kdo vyřeší tajenku, získá odměnu.

S jarní sezónou se začne jezdit také na vodu. Je to dostupnější, kempy zlepšují kvalitu a u řek je řada nových turistických cílů

376567 323141944377647_1255771980_n58 % Čechů plánuje strávit jarní dovolenou v Česku. Chtějí ji mít v průměru jeden týden a ze jednoho cestovatele utratit 6 148 Kč. Vyplývá to z průzkumu Institutu turismu České centrály cestovního ruchu – CzechTourism. Na cestovatele do a po Česku čeká v sezóně 2023 mimo jiné víc než 44 tisíc km pěších tras a 40 tisíc km silničních cyklotras. Také se dá předpokládat větší zájem o ekonomicky výhodné cestování související s vodáctvím a ubytováním v kempech.

Kam vyrazit na první jarní výlety? 3 místa, kde jste pravděpodobně ještě nebyli

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kLetní čas je tady a s ním dlouhé dny, které vybízí k jarním výletům. Anytime nabízí možnosti, kam vyrazit, abyste nemuseli sedět doma. Přináší tipy na parádní výlet na zámek, do unikátního labyrintária nebo mandloňového sadu na Moravě.  

V muzeu ČD v Lužné to žije i přes zimu, pracuje se v dílnách a připravují se na novou sezónu

o7I když se pro první návštěvníky otevře až na konci dubna, v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka se pořád něco děje. V místních dílnách se průběžně pracuje na celé řadě vozidel, stejně jako jinde v republice. V muzeu se už brzy začne rozšiřovat místní úzkokolejka, kdy vznikne i nové nástupiště. Připravuje se i stavba dětského hřiště.

Jak se připravit na budoucnost cestovního ruchu?

staen soubor 8Umělá inteligence, samoobslužné prodejny, data jako surovina 21. století, jak oslovit a zaměstnat generaci Z... Už sedmým rokem za sebou zazní stěžejní témata cestovního ruchu právě z jižních Čech, na odborné konferenci Travelcon, kterou pořádá Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) ve dnech 20. a 21. dubna.

Změny v botanické zahradě v Troji – areál se dočkal propojení

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaBotanická zahrada hl. m. Prahy si pro své návštěvníky připravila velkou novinku. Areál venkovních expozic a areál u skleníku Fata Morgana budou poprvé v historii propojeny. Lávka, po níž bude možno chodit z jedné části do druhé, bude otevřena při zahájení výstavy orchidejí, tedy již 3. března.

Strana 4 z 60