TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Dovolené v Česku a na Slovensku jsou stále atraktivnější

dsc 02691Průzkumy ukazují, že letošní léto bude pro Čechy a Slováky opět nejatraktivnější dovolená doma a v sousedních státech. Může za to přetrvávající bezpečnostní situace v nedávno nejnavštěvovanějších přímořských destinacích, jako jsou Egypt, Turecko, ale i zdražování v bezpečném Chorvatsku.

Užijte si léto ve Špindlerově Mlýně! Skiareál rozšiřuje nabídku letních aktivit o buginy, čtyřkolky nebo trampolínové hřiště

koloDáváte přednost aktivní dovolené a milujete hory? Zpestřete si letošní léto a vyrazte s rodinou či přáteli do Špindlerova Mlýna. Největší krkonošské městečko není jen známým centrem zimních sportů, ale také významným turistickým střediskem se spoustou letní zábavy. Skiareál letos pro návštěvníky nově vybudoval půjčovnu šlapacích bugin, elektro-čtyřkolek a elektrokol v centru města a rozšířil nabídku loděk na Labské přehradě. Připravuje se také velké trampolínové hřiště na Medvědíně.

Rodinný festival Kefír představuje program pátého ročníku na zámku Kačina

1dsc 0120Nejdelší Kefír v pětileté historii mezinárodního bejbypankového festivalu se letos uskuteční 2. září od 10 hodin na zámku Kačina a v přilehlém parku ve Svatém Mikuláši u Kutné Hory. Vůbec poprvé si na něm rodiče s dětmi vedle sobotního hudebního, divadelního a zážitkového programu plného živé kultury užijí také nejdelší programovou atrakci – Kefírovskou ČS neboli Čtvrť snů, stezku odvahy i čtenou pohádku na dobrou noc v podání Kašpárka v rohlíku nebo známých herců. V neděli 3. září ráno pak zažijí největší snídani na světě pro tisíc lidí u jediného stolu.

TIP NA PRÁZDNINOVÝ VÝLET: Vydejte se se svými ratolestmi do Plzně.

dinoZoologická zahrada, DinoPark, Muzeum loutek, science centrum Techmania, historické podzemí, Muzeum strašidel a celá řada atrakcí pro děti. Plzeň vždycky byla, je a bude městem piva, nicméně pokud se sem vydáte na výlet s dětmi, nudit se rozhodně nebudete a zabavíte se za každého počasí. Od července do září můžete navíc při výletu do Plzně využít zvýhodněnou Velkou rodinnou turistickou vstupenku za 999 korun, na kterou si užijete až čtyři TOP turistické atrakce města Plzeň.

Tip na výlet: Znojmo

zLetošní turistická sezóna je ve Znojmě ve znamení požitků. Znojmo cílí na všechny naše smysly a láká jasným sloganem: #znojmochutna. „Cílem letošní kampaně je dát Znojmu jasnou značku, která nejlépe vystihuje jeho potenciál a jedinečnost v podobě vína, piva, okurek, historického centra města, krásy okolní přírody a zážitků z místních kulturních akcí,“ vysvětluje místostarosta Jan Grois.

V Lázních Luhačovice začíná Pohádkové sympozium

riwsv5mqkalf61emqzv0yjbx0v0c4k77rvrb0jtnxz75hinkqra1o yzxjuip9lbjcvetrm Luhačovice znovu rozezní nástroje řezbářských mistrů. Tradiční setkání se tentokrát ponese v pohádkovém duchu. Celý týden od 5. do 10. června můžete pozorovat, jak z krásného materiálu vznikají různé pohádkové, filmové nebo divadelní postavy. Co přesně budou mistři řezbáři vyrábět, je zatím tajemstvím.

Zámek Děčín byl přizván pořadatelem festvalu Richard Wagner Spiele jako jedno z hostitelských míst

dsc7Zámek Děčín, veřejnosti léta uzavřená památka, se za několik málo let své novodobé historie nejenom znovu otevřel pro veřejnost, ale postupně získává zpět svou slávu a stal se nejnavštěvovanějším zámkem severních Čech. Díky odborné práci se vedení zámku podařilo navrátit do jeho komnat řadu předmětů z původního inventáře, například v letošním roce přibude do prohlídkové trasy salon využívaný příležitostně jako jídelna.

Den otců na zámku Loučeň aneb táta jako z pohádky - otevření výstavy „50 LET LOUPEŽNÍKA RUMCAJSE"

piknikov koTradice oslavy Dne otců je živá především v Americe. Slaví se, ale živě také ve Skandinávii, státech Pyrenejského poloostrova, nebo třeba v Bulharsku. Zámek Loučeň se přidal již před sedmi lety k těmto oslavám, a také v letošním roce připravil pro všechny táty, tatínky, otce a taťky dárek.

Tip na akci: Do Plzně míří světová kuchyně

foto bosch fresh festivalKuchařští mistři, zážitková gastronomie a ochutnávky delikates z celého světa zavítají o víkendu do Plzně na Bosch Fresh Festival 2017. Středomořskou kuchyni zažijí návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také hlasování o nejlepší západočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v parku za OC Plzeň Plaza v sobotu 20. a v neděli 21. května.

Strana 38 z 60