TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Výstava Sola Fide – Pouhou vírou na děčínském zámku

img 5891Zajímavou a působivou výstavu s podtitulem Luterská šlechta a její kulturní dědictví na Děčínsku a Ústecku mohou návštěvníci shlédnout v letních měsících na zámku v Děčíně. Autorem celého projektu je vedle Filozofické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem také zámek Děčín a další organizace z Čech i sousedního Saska. Výstava připomíná 500 let od příchodu učení Martina Luthera do Čech.

Napoleonské slavnosti

0261fSvá ležení rozbijí na loučeňském zámku od pátku do neděle 21. - 23. září nadšenci vojenské historie, spojení pod značkou Napoleonika. Na zámku očekávají na sto třicet vojáků reprezentujících ruskou, rakouskou, pruskou a francouzskou armádu. Chybět tedy nebudou zástupci žádné z rozhodujících stran válečného konfliktu.

Kam v létě po práci nebo o víkendu na výlet? Cyklostezky na jihu Prahy v okolí vodních nádrží, rybníků i řek

cyklostezka uo letohrad2Jihovýchodní a jižní strana Prahy nabízí řadu zajímavých cyklostezek v okolí řek, nádrží i rybníků, kam se lze vydat nejen na kratší projížďky po práci, ale třeba i na celodenní výlet o víkendu s rodinou. Najdete zde příjemné cyklostezky v okolí Košíkovského potoka, Hostivařské nádrže, ale například i oblíbenou trasu podél Vltavy.  

Magické síly labyrintů

tisov bluditČlověk stále hledá a velice rád nachází. Dnes i v minulosti. Možná právě z toho pramení obliba mystických, tajemných míst, kde se můžeme zahloubat do své duše a přitom se potom dobře najíst. Lze vůbec podobné věci spojovat? Zcela jistě. Člověk tak činí od nepaměti. Labyrinty tu stojí a stály.

Kam s dětmi na zámek

lanskroun-muzeumJen těžko by se našel v českých zemích někdo, kdo by neznal Večerníčka nebo Rumcajse. Obě tyto animované postavičky jsou dílem výtvarníka Radka Pilaře. Zámek Loučeň připravil po loňském uspěšném pohádkovém létě i letos pro děti bohatý program. Tentokráte ve spolupráci s Českou televizí a dědici Radka Pilaře.

Mezinárodní den turistiky naboso

depositphotos 130994806_m-2015Mezinárodní den turistiky naboso se stává pevnou součástí prázdninového programu na Zámku Loučeň. Kdy jindy chodit bosky, když ne v létě? A kde jinde to zkusit, když ne v trávě? Dne 28. července v labyrintáriu zámku Loučeň budou moct všichni návštěvníci odložit své boty a s nimi i stud. A vyzkoušet tak nový životní styl naboso a novou formu zdravé, pohodové a zajímavé turistiky – turistiky naboso s využitím svých nohou.

Mírový běh letos zavítá do Mirakula

abhejali bernardova_mirovy_beh_Nesoutěžní štafetový běh s názvem Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run (Mírový běh) do České republiky zavítá už po dvacáté prvé. V milovickém Parku Mirakulum ale bude mít v sobotu 16. června svou premiéru.

Metronome vrátí do Prahy ducha slavného Bruselského pavilonu

vystaviste 1.foto peter flpPřed 27 lety lehla popelem dominanta pražského Výstaviště, slavný Bruselský pavilon. V červnu se na Výstaviště alespoňčástečněvrátí jeho atmosféra, na místě bývalého pavilonu vznikne luxusní Bruselská restaurace v rámci Metronome Festivalu Prague. Organizátoři festivalu zvou návštěvníky nejen na hudební hvězdy, ale i špičkový komfort v oblasti služeb, nově letos zavádí například bezhotovostní platby. Festival nabízí zázemí velkoměsta spojené s příjemným zážitkem z hudby a celou řadou zajímavých hudebních interpretů.

Výstava historických panenek oživí až do konce srpna prohlídky na zámku Dobříš

jap 7703Na sto historických panenek z celého světa se od května zabydlelo v komnatách na zámku Dobříš. Expozici v hostinské části zámku zkrášlí až do konce srpna panenky roztomilé, veselé a hravé, které byly vyrobeny v uplynulých 100 letech. Nejstarší pocházejí z období kolem roku 1910. Nechybějí ani skvostné panenkovské doplňky jako například několik kočárků.

Strana 33 z 60