TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

V Českém Krumlově podruhé sklidili úrodu vinné révy

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelV pořadí již druhá sklizeň vinné révy z krumlovské vinice v klášterní zahradě na Tramínu se ve čtvrtek 6. září 2018 uskutečnila v Českém Krumlově. O obnovení tradice pěstování vinné révy v Českém Krumlově se před čtyřmi lety postarali zakladatelé Festivalu vína Český Krumlov, kteří právě v klášterní zahradě vysadili prvních 50 hlav hybridní odrůdy Solaris.

Plzeň hostí 21. – 22. září jedenáctý festival minipivovarů Slunce ve skle

svs-2016-02Do druhé dekády své existence vstupuje letošním 11. ročníkem plzeňský pivní festival Slunce ve skle, a řadí se tak mezi nejstarší a největší přehlídku minipivovarů v ČR. Po loňské premiéře bude také letos dvoudenní, a návštěvníci si tak od pátku 21. do soboty 22. září užijí bohatý program, ochutnají známé i nové pivní chutě a získají řadu nových zážitků.

Mirakulum: Slaví 6. narozeniny

jezero hvzKdyž dítě oslaví šesté narozeniny, nastává v jeho životě první změna. Zamíří totiž do školních lavic. Jenže i když má takový človíček pocit, že je konečně „velký“, ještě dlouho se bez rodičů neobejde.

V Praze se chystá největší oslava 100 let výročí založení společného státu

eskoslovensk festival_vizulPřipomenout si 100 let od chvíle, kdy naši předkové zakládali Československo, si klade za cíl jedna z největších veřejných oslav společného výročí – Československý festival, který se chystá 8. a 9. září na Staroměstském náměstí v Praze. Návštěvníky čeká bohatý hudební, taneční i divadelní program, na kterém se podílí česká i slovenská strana, setkání se zajímavými osobnostmi i ukázky řemesel z mnoha krajů obou dnes už samostatných republik. Akce je pro veřejnost zdarma.

Podzimní tip na výlet do Plzně: Open air Prodaná nevěsta, velkolepé oslavy jubilea republiky, pivní festivaly a další lákavé akce

pivn festival v plzni 2S koncem léta v Plzni turistická sezona rozhodně nekončí! V září a říjnu se v západočeské metropoli bude dít řada zajímavých akcí. V pátek 7. září v 19:30 ožije legendární komická opera Prodaná nevěsta v klasické verzi z roku 1870, s atmosférou a v kulisách blízkých těm, v jakých si ji představoval sám Bedřich Smetana.

Svátek sklizně na vinici sv. Kláry se blíží

viniceK pozdnímu létu neodmyslitelně patří oslavy sklizně vinných hroznů. Za atmosférou tradičního vinobraní přitom nemusíte jezdit až na jižní Moravu, stačí vydat se 15. a 16. září do pražské Troje na vinici sv. Kláry. Sklenku vína či burčáku si tu vychutnáte uprostřed rozlehlého vinohradu.

Mirakulum: Je nám šest!

loucen 2016_mwecker__033Když dítě oslaví šesté narozeniny, nastává v jeho životě první změna. Zamíří totiž do školních lavic. Jenže i když má takový človíček pocit, že je konečně „velký“, ještě dlouho se bez rodičů neobejde.

Letní trhy na náměstí Republiky oslaví Dožínky

fujitsu panorama_prahyNáměstí Republiky v Praze rozkvete na dva týdny slunečnicemi. Od pátku 17. srpna tam totiž mohou Pražané a hosté metropole navštívit Letní folklórní trhy. Kromě tradičních pochutin a letních dekorací čeká všechny také lidový program.

Den rekordů aneb Duha v Mirakulu

11377341 841369155932214_9186790503804173559_nDvě sotva se batolící drobounké holčičky v oranžových tričkách, tři osmiletí pihatí rošťáci v modrém a dva důstojní obrýlení pánové ve fialovém. Ne, nebojte se, nešálí vás zrak. Tak anebo nějak podobně to totiž bude vypadat 18. srpna v Parku Mirakulum, kde se bude už popáté konat Den rekordů.

Strana 32 z 60